KALPLİ YAŞ PASTA






 Kalpli yaş pasta harika oldu. Üzerine bolca beyaz çikolata rendelendi .Bu pandispanya ve krema malzemesi ile iki yaş pasta oluyor. Ölçü sadece kalpli pasta için fazla. Sizde pandispanyanızı iki adet yapabilirsiniz bu tarifle......

      MALZEMELER;
Pandispanyası;

3 yumurta,
100 gr. toz şeker,
5gr. kabartma tozu,
1 vanilya,
75 gr. su,
10 gr. kakao,
150 gr. un,
15 gr. ovaleks .

                    Yumurta ,şeker,su ,ovaleks mikserle çırpın.Diğer malzemeleri ekleyin 7 dk. çırpın. Altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbınıza dökün .18 -20 cm.lik kalıba dökülür. 170  derecede pişirilir.Kek 3 'e bölünür.Arasına krema,framboaz,çikolata parçacıkları ,üzerine çikolatalı şanfıstığı drajeleri.........İsteğe bağlı süsleyin.Siz arzunuza göre pastanızı süsleyin.Beyaz çikolata rendesi serpin. Kalpli süsle süsleyebilirsiniz.........
KREMASI İÇİN;

1 yumurta,
Yarım su bardağı şeker,
 2,5  su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 paket vanilya ,
         Bu malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın ve ocakta pişirin. Piştikten sonra;

                  100 gr. krema,
                  100 gr. bitter kuvertür çikolata .
           Kremayı ocakta kenarları kaynayıncaya kadar ısıtın fazla kaynatmayın. Ocaktan alın bitter çikolatanızı ince kesin ve içerisine dökün ,erisin. Ilısın. Diğer kremanızda soğusun. Diğer taraftan;

               2 paket kremşanti + 1,5 su bardağı sütü hazırlayın kremşantimizi bol çırpalım. Üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyelim.Kakaolu krem şantimiz oldu. İsterseniz kakaolu kremşanti kullanın ben kako kullandım,kakolu krem şanti kalmamıştı.

                      Bu üç kremayı mikserde bolca karıştıralım. Kremşanti, ocakta pişiridiğimiz kremayı soğuttuk,bitter çikolatalı olan. Üçünü mikserle çırpın pasta ara katlarına bolca sürün.....


Bir günde üç yaş pasta. Pirinç patlaklı olanın tarifi; http://pastakasri.blogspot.com/2013/12/pirinc-patlakli-yas-pasta.html


























































0 yorum:

Yorum Gönder