ROSBERİBİTTER



                Değişik bir pasta oldu ama çok uğraştırıcı ,zamanınızın bol olduğu bir günde yapabilirsiniz. Çok lezzetli ve sevimli bir pasta:)))

  MALZEMELER;

   PANDİSPANYASI İÇİN;

Kalıbımız;26 cm.

4 Yumurta,
60 gr. su,
20 gr. ovalaks,
205 gr.un,
1 kabartma tozu,
160 gr. şeker.

      Bu malzemelerin hepsini karıştırma kabına koyun.Önce 2 dk. düdşük sonra 7 dk.mikserinizin hızlı devri ile çırpın ve yağlı kağıt serilmik kalpli kalıbınıza dökün.180 derecelik fırınınızda pişirin.

NOT:Bu pandispanyada ovaleks olduğu için tek tek yumurta ayrılmıyor,kar beyaz oluncaya kadar çırpmanız gerekli normalde ama ovaleks olduğu için hepsini aynı anda kabınıza koyup karıştırıyorsunuz. Ovaleks yoksa bu pandispanyayı yumurtalar kar beyaz oluncaya kadar şekerle çırpmanız gerekli.....

        KREMAMIZ;

   300 gr.hopla marka kremşanti(hazır oluyor),
   3 bütün yumurta,
   2 yumurta sarısı,
   40 gr. şeker,
   1,5 yemek kaşığı kakao.

        Eğer pastanızı o gün tüketecekseniz 2 adet jelatin koyun bu kremanıza .Ama ertesi gün yiyecekseniz pastanızı jelatine gerek yok.Jelatini nasıl kullanacaksınız: 2 adet jeleatini suda ıslatın.Yumuşayınca süzgeçle suyunu süzün ve ocakta benmari yöntemi ile su gibi oluncaya kadar eritin.
     

    1-Önce yumurtaları kar beyaz oluncaya kadar çırpıyoruz ,şekerle birlikte.
    2-Sonra kremşanti ve kakaomuzu ekleyip mikserimizi tekrar çırpıyoruz.Kremamız hazır açık kahve rengi kremamız .
   3-En son eğer jelatin koyacaksanız ,yavaş yavaş bu kremaya dökün ve mikserle bolca çırpın.

    DİĞER TARAFTA BİTTER GANAJ İÇİN; Pastanın ara katına ve ilk laylon poşet serdiğimiz kısma süreceğiz.

     300 gr. bitter kuvertür çikolata,
     80 gr. tereyağı.
       Bu malzemeleri benmari yöntemi ile eritiyoruz .

    FRAMBOAZ KREMASI İÇİN;

    400 gr. framboaz,
    150 gr. şeker,
    50 gr. buğday nişastasını 4 yemek kaşığı suda eritin.
      Tencereye framboazınızı alın ve kaynatın. İçerisine şeker ve su ile erittiğiniz nişastayı karıştırın ve ocakta pişirin.Koyulaşınca alın ocaktan.Ve soğumaya bırakın.

      YAPILIŞI;

Hepsi hazırlandı şimdi yapım aşamasındayız.İlk katımız en kat olduğunu düşünmeyin pastamız soğuduktan sonra ters çevireceğiz ilk başta yaptığımız en alt kat olduğunu düşündüğünüz kat ilk kat olacak.

    1-Laylon serin ve küvertür ,tereyağ ile benmari hazırladığınız çikolatayı en alta yayın ve şeklini verin resimdeki gibi.
   2-İlk hazırladığımız kremamızı sürüyoruz ve üzerine pandispanyamızı 3 'e kesmiştik onun ilk katını koyduk.
   3-Üzerine framboazlı kremamızı yaydık.
   4-Tekrar pandispanya koyduk.
   5-Üzerien ganaj hazırlamıştık benmari usülü ile ilk kata yaydığımız çikolatalı ganajı sürüyoruz pandispanyamızın üzerine.
   6-Tekrar pandispanyamızı koyup elimizle bastırıyoruz.Ve buzdolabına kek kalıbımız olan kalpli kalıpla koyup 1 saat dinlendiriyoruz.
   7-Bir saat sonunda dolaptan alın ve Rosberibitter'imizi kalıbından bıçak yardımı ile kenarlarınından çıkartın.
   8-Kalıbımızı çıkardıktan sonra ,Rosberibitter'imizi ters çevirin,dikkat edin yere düşmesin.
   9-Ters çevirdiğiniz Rosberibitter pastanızın üzerien framboaz sosu dökün ve bıçağınızla üzerini düzleştirin.Dilimleyip servis yapın.

            AFİYET OLSUN.......


     

























       Bitter ganaj ve tereyağı benmari yapın ve pastamızın en alt kısmına dökün ve şeklini verin.Bu en son aşamada üst katımız olacak çevireceğiz pastamızı tersine......























Pastamızı ters çevirelim .Alt kısmı üstte olacak.....








1 yorum:

  1. elıne sağlık cıkolatayı oğrendım resımlerı ıle acıklaman cok daha faydalı emeğıne elıne sağlık

    YanıtlaSil