Royal Icesing'i çok merak ediyordum.İlk yapışım oldu.Yumurtayı kar beyaz oluncaya kadar çırptım.Ama mikserin çırpma kuvveti az geldi. Bende diğer büyük mikserde çırpmaya devam ettim.
Uğraştırıcı bir tarif oldu ama görüntü süper.Önce büsküvisi pişti.Daha sonra şeker hamuru kaplaması ve üste Royal Icesing süslemesi ........Ben ilk bu Royal Icesing'i geçen yıl görmüştüm ,hiç denememiştim......... Hamur ölçüsüde nettir.Güvenerek yapabileceğiniz bir ölçü bu tarif......
MALZEMELER;
Büsküvisi İçin;
250 gr. tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 yumurta sarısı,
4 su bardağı un,
1 paket vanilya.
ÜZERİ İÇİN;
Yeşil şeker hamuru.
ROYAL ICESING İÇİN;
3 yumurta akı,
250 gr.pudra şekeri,
Çeyrek limon suyu,
Kürdanın ucu ile çok az jel gıda boyası (kırmızı ve pembe).
Royal Ices Hazırlanışı; Yumurta akını çok güçlü bir mikserle kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Limon suyunu ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin.Mikserden alın ve diğer iki kaba ,pembe ve kırmızı jel gıda boyasını katın ve üç renk elde edin.
BÜSKÜVİNİN HAZIRLANIŞI;
1-Tereyağı ,pudra şekeri,yumurta sarısı,vanilya ve un eklenerek yoğurulur.
2-Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve 30 dk. dinlendirilir.
3-Hamur açılır.Kalıpla kesilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.175 derecelik fırında 20-25 dk. pişirilir.
4-Soğuduktan sonra üzerine yeşil şeker hamuru yerleştirilir.
5-Royal Icesing'lerinizi krema sıkma torbanıza koyun ve istediğiniz şekli verin.Kurumaları için bir gece bekletin.Ertesi gün servis edin.
AFİYET OLSUN.......
cok guzel olmuslar tam olcu verırmısınız
YanıtlaSilTarifini tam ve net veriyorum,her zaman......Bunun un ölçüsü bile tam.Selma hanım,Yaptıktan sonra sonucu yazar mısınınz?
YanıtlaSilbenmı goremıyorum olcusunu burda yok
YanıtlaSilsımdı gordum royal tarıfını deneyeceğım sızede haber verırım bu yorum yazarken kelıme doğrulamasını kaldırısanız bence daha ıyı olur daha cok yorum alırsınız sız bılırsınız genede sevgıler
YanıtlaSil