Gece resimleri yayınladım .Toplam sayfa görüntüleme sayım ; 54678 le başladık :)) Tarifi yarın yazsam :)))
Evet tarifi yarın dedim ve yazıyorum :)) Dün resimleri yayınladım sabah yazmaya başladım ve Toplam Görüntüleme Sayım ; 55104 :)) Çokkkkkk teşekkürler ,epey kişi Fındıklı Krokan Pastama bakmış :))
Harika bir yaş pasta oldu. Krokanları fındıkların altına ve üzerine iki kez pişirin.Krokanlarda pastanın içerine çok yakıştı ,harika bir lezzet ortaya çıktı. Aşama aşama görseli var.Ben yaş pasta yapmayı çok isterdim yıllar öncesi .Sizlerde yapma hevesi varsa yaparsınız bu tarif ve görsellerden yararlanaraktan. Mutlu pazarlar.Sevgi ile kalın.......
MALZEMELER; Kelepçeli kalıp ( 24-26-28 olabilir )
5 yumurta,
250 gr. un,
130 gr. toz şeker,
125 gr. un,
25 gr. pata katkısı,
10 gr. kabartma tozu,
10 gr. vanilya.
ARA KREMASI;
500 gr. süt,
2 yumurta sarısı,
100 gr. toz şeker,
20 gr. un,
20 gr. mısır nişastası,
1 paket vanilya,
40 gr. beyaz çikolata.
ÜZERİ İÇİN;
3 paket krem şanti .1 su bardağı sütle çırpılır .Veya;
(2 su bardağı kremşanti kullanacaksanız; 2 su bardağından iki parmak eksik sütle çırpın).
KROKAN İÇİN;
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı fındık içi,
2 yemek kaşığı sıcak su.
KROKANIN YAPILIŞI;
*Krokan için, 1 su bardağı şeker tavaya konur ,ocakta sürekli karıştırılarak şeker eritilir.Rengi hafif sarartılır.
*İçine sıcak su eklenir,karıştırlılr.1-2 dk. daha karıştırın.Ocaktan alın yağlı kağıta dökün.
*Üzerine dövülmüş fındıkları serpiştirin.
*Tekrar 1 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile aynı işlemi ocakta tavada yapın ve fındıkların üzerine dökün krokanınızı.
*İlk kat krokan yaptık yağlı kağıda ,üzerine fındık,tekrar krokan yaptık ve üzerien döktük.
*İstenilen büyüklükte parçalanır ve pastanın üzerine ,ara katlarına koyulur.
PASTANIN YAPILIŞI;
*Krema için çikolata hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir.Ocaktan alınacağı sırada 40 gr.beyaz çikolata eklenir ve sürekli karıştırılır,çikolata eritilir. Kenarda soğumaya bırakılır.Üzeri kremanın kabuk tutmaması için arada karıştırılır.
*Krem şanti çırpılır ,buzdolabında 1 saat soğutulur.
*Pandispanya için tüm malzemeler çırpma kabına alınır ve 7 dk. çırpılır.
*Tepsinize önce aleminyum folya sonra yağlı kağıt serin. Kelepçeli kalıbı koyun ve üzerine ,pandispanyanızı dökün. Yayın spatula ile eşit bir şekilde.Sonra etrafını yağlı kağıt ve aleminyum folya ile sarın alta yaymıştınız daha önce.
*170 derecede pişirin ve 4 saat dinlendirin.
*Pandispanyanızı 3 eşit parçaya bölünür ,en alt kat ters çevrilir.Önce pasta kreması sürülür.Üzerine krakan koyulur,şanfıstığı ve şanfıstığı çikolatal drajelerden konulur.Tüm katlara bu işlem uygulanır.
*Pasta palet yardımı ile krem şanti ile bolca sürülerek kaplanır.Buzdolabında yarım saat toparlanması için bekletilir.
*Buzdolabından çıkartılan pastanın üzerine sos dökülür ,etrafına yayılır.
*Muz dilimleri ile süslenir.Ortasına krokan konur .
*Pastanın üzerine fırça yardımı ile sos sürülür.
*Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
AFİYET OLSUN.....
muhtesem olmus yıne elınıze saglık
YanıtlaSilEmek Kafee ,çok teşekkür ederim :) Çok naziksiniz .
YanıtlaSilSevgiler...
merhaba. üzerine sos dökülür demişsiniz ya. o sos nasıl yapılıyor
YanıtlaSil