Çok lezzetli oldu,sıcak dahada güzel oluyor. Kaymağın ayrı bir lezzeti var yapmanızı tavsiye ederim.....
MALZEMELER;
125 gr. oda sıcaklığında katı yağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 çorba kaşığı toz toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket küçük boy yaş maya,
1 çay bardağı ılık su,
1 yumurta(sarısı üzerine),
250 gr. süt kaymağı,
Alabildiğince un.
YAPILIŞI;
1-Önce sıvıyağı,ılık su, kaymak, toz şeker,tuz, margarin,maya karıştırın . Sonra un ekleyip hamur yoğurun.1 saat dinlendirin.
2-Bezelere ayırın.
3-Avuç işi kadar açın ve kaşar rendesi koyun içerisine hamuru yuvarlayın.
4- Üzerine yumurta sarısı sürün.
5-Önceden ısıttığınınız fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.......
Rendelenmiş kaşar peyniri ve kaymak....
0 yorum:
Yorum Gönder