KELEBEK PASTA
Kelebek pastanın görüntüsü kadar kremasıda çok hoş oldu. Beyaz çikoltayı eritin benmari usülü ile kremanıza ekleyin harika bir lezzet........
MALZEMELER;
Pandispanyası İçin;
4 adet yumurta,
175 gr. toz şeker,
100 gr. un,
25 gr. mısır nişasası,
20 gr. kakao,
50 gr. sıcak su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Kreması İçin;
1 kutu krema ( 200 gr.),
1 poşet krem şanti,
1 çay bardağı süt,
100 gr. fildişi çikolata (beyaz çikolata).
KREMANIN Hazırlanışı;
1- Krem şanti ile süt çırpılır.
2-Üzerine krema eklenir ,çırpmaya devam edilir.
3-Benmari usulü ile eritilmiş çikolata eklenir çırpılır mikserle.
4-Dolapya 1 saat beklettikten sonra kullanılır.
Üzeri İçin;
Kelebek ve çiçek desenleri.
HAZIRLANIŞI;
Pandispanya;
1-Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Kesinlikle beyazına sarısı bir damla dahi kaçırılmaz yoksa pandispanyanız iyi olmaz.
2-Akları beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
3-Başka bir kapta sarıları ve şeker çırpılır.
4-Su ilave edilip 3-4 dk. daha çırpılır.
5-Üzerine elenmiş un,nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
6-Spatula ile karıştırılır.Son olarak yumurta beyazları eklenir,spatula ile karıştırılarak yumurtanın köpüklerinin sönmemesine dikkat edilir.
7-24 cm. kalıba konularak 175 derecede 50 dk. pişirilir.
8-Fırından alınılr .
9-Tel ızgaraya koyun ve pandispanyanız soğusun.
10-Üzerine krema sürülür.Ara katlarına vişne parçaları,şanfıstığı drajesi,ne isterseniz koyabilirsiniz.
11-Pandispanyamızın ikinci ve üçüncü katınada aynı işlem yapılır.
12-Her tarafına eşit krema sıvayın.
13-Buzdolabına koyun 2 saat soğusun kremanız.
14-Beyaz şeker hamurunu açın ve üzerine kaplayın. Kelebek ve çicek desenleri ile süsleyin.
15-6-7 saat buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN.....
muhtesem bir pasta tulin ablacim kremasida cok guzel incecik incecik susleri var.hic nisasta lekeleride yok bayildim.birde gecen gun ablacim hello kitt tarifini denedim kek jeli bir kasik cokdiil mi acimsi bir tat oldu ve keserken dagildi ve kabarmadi nerede yanlis yaptim ki:(
YanıtlaSil