PORTAKALLI CHEESECAKE
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri-300 gr.
1 su bardağı süzme yoğurt
yarım portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta.
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri-300 gr.
1 su bardağı süzme yoğurt
yarım portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta.
Tabanı için;
1.5 paket yulaflı veya kepekli bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal Sosu için;
1,5 su bardağı portakal suyu,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 veya 3 yemek kaşığı şeker,
Yarım portakal kabuğu rendesi,
Hazırlanışı:
1-Bisküvileri robottan çekin.
Eritilmiş tereyağıyla karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
2-Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Labne ve yoğurdu ekleyip yeniden hafifçe çırpın.
3-Son olarak portakal kabuğu, un ve nişastayı ekleyip karıştırın.
4-Bisküvi tabanının üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
5-6 saat dolapta bekletin.
Portakal sosu için, portakal kabuklarını derince soyup beyaz yerleri alın.
Robottan geçirip püre haline getirin.
Bir tencereye alıp, içine şeker ve nişastayı ilave edin.
Karıştırarak pişirin.
Bir tatlı kaşığı yağı ilave edip karıştırın ve ılınınca cheesecake’in üzerine dökün.
Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder