Harika bir lezzet oldu. Her zaman yaptığım poaçam ,yiyen hemen tarif alıyor. Özellikle yörsanın tava yoğurdunun kaymağını koyuyorum harika bir lezzet ortaya çıkıyor. İç harcınada kaşar ve yuvarlak beyaz peynir girdimi tamamdır işte aradığınız lezzet budur :))) Tarifimi hemen yazıyorum sizlerde bu lezzeti yapmaya koyulun :)))
MALZEMELER;
1 paket yaş maya,
Yarım su bardağı yörsan ılık süt,
1 çay bardağı yörsan yoğurt,
Yörsan tava yoğurdunun 2 yemek kaşığı üzerinin kaymağı,
1 tatlı kaşığı toz şeker ,
2 adet haşlanmış patates püresi(rende),
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek),
250 gr. margarin,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un.
İÇ HARCI;
1 su bardağı rendelenmiş yörsan kaşar peyniri,
Yuvarlak yörsan beyaz peynir,
Yarım demet maydonoz.
ÜZERİ İÇİN;
1 yumurta sarısı ve haşhaş tohumu.
YAPILIŞI;
1-Ilık süt,toz şeker,ve mayayı karıştırılır.
2-İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates,yumurta,oda sıcaklığındaki margarin ,yörsan yoğurt,yörsan tava yoğurdu kaymağı ve tuz katılıp karıştırılır.
3-Aldığı kadar un eklenir,yumuşak bir hamur elde edilir.
4-Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve buzdolabında 45 dk. bekletin.
5-Her bir beze 1 cm.kalınlıkta açılır.8 parçaya bölünür.
6-Geniş kısmına yörsan kaşar rendesi ve yuvarlak yörsanın beyaz peynirini içerisine çatalla ezin ,maydonozları ince kıyın karıştırın. Harcımızdan konulup rulo sarılır.(Sigara böreği gibi sarılır).
7-Tepside 30 dk. mayalandırılır.
8-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş tohumu serpilir.
9-Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.Ve ılık servis yapılır.
AFİYET OLSUN.........
0 yorum:
Yorum Gönder