PASKALYA ÇÖREĞİ;
MALZEMELER;
1 su bardağı tereyağı (veya katı yağı ben terem yağı kullandım)
1 su bardağı su,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 kabartma tozu,
1 çay kaşığı mahlep,
1 adet damla sakızı ( pirinç havanda dövülecek),
1 adet minik bir muskatın yarısını rendeleyin veya havanda dövün,
Yeterince un.
İÇ MALZEMESİ;
20 adet hurma.
Hurmalarınızın çekirdeklerini çıkartın.Rondodan geçirin. Sıvı yağı elinize batırın ve küçük köftecikler yapıp tepsiye terleştirin.İç malzememiz hazırlandı şimdi hamurumuzu yoğuralım.
YAPILIŞI;
1-Sıvı olan malzemeleri karıştırın.
2- Mahlep,muskat ve damla sakızımız un kıvamında incecik oldu ve sıvı malzemelerimize ekledik.
3-Un ve kabartma tozumuzu eledik ve yavaş yavaş sıvı harcımıza yediriyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettik. 1saat dinlendirin.
4-Yuvarlak cevizden büyük bezeler elde ettik.
5-İçerisine hurmalarımızı koyduk ve kapattık elimizle bastırdık arası açılmasın diye. Resimde gördüğünüz gibi şeklin verdik.
6-Yağsız tepsiye yerleştirip ,çatalla üzerine puantiyeler ve çiziklerle şekillendirdik.
7- 160 derecelik fırında hafif pembeleşmeden aldık. Özelliği çok pişmeyecek. Arzu ederseniz pudra şekeri serpe bilirsiniz.Ben böyle öğrendim ve pudra şekeri kullanmadım.
AFİYET OLSUN.....
SARAY SARMASI;
MALZEMELER
4 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
50 gr. margarin,
1 paket vanilya.
ARA KATI İÇİN;
Krem şanti.
KREMANIN ALTI İÇİN;
1,5 su bardağı hindistan cevizi.
ARA KATI İÇİN;
2 adet muz.
SÜSLEMEK İÇİN;
Framboaz sosu.
HAZIRLANIŞI;
1-Unu ,şekeri bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştırın.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirn.
2-Ocaktan alın ve vanilya ,margarini ekleyin. Mikserle çırpın.
3-Tepsinize hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebi eşit yayılır.
4-30 dk. buzdolabonda bekletilir.
5-Buzdolabından alın ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.
6-Tekrar buzdolabına kaldırın ve 20 gk. bekletin.
7-Dolaptan alın ve kare kesin.Üzerine ince jülyen doğranmış muz konularak sarılır.
8-Üzerini framboaz süsü ile süslenilir.
NOT; Bu ölçüleri kullanacaksanız,kesinlikle büyük fırın tepsisi kullanın.
AFİYET OLSUN......
SADE PASKALYA ÇÖREĞİ
Sade paskalya çöreği yaparsanız içerisne hurma koymayın ,şeklini simit gibi yapın.....
MALZEMELER;
1 su bardağı tereyağı (veya katı yağı ben terem yağı kullandım)
1 su bardağı su,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 kabartma tozu,
1 çay kaşığı mahlep,
1 adet damla sakızı ( pirinç havanda dövülecek),
1 adet minik bir muskatın yarısını rendeleyin veya havanda dövün,
Yeterince un.
İÇ MALZEMESİ;
20 adet hurma.
Hurmalarınızın çekirdeklerini çıkartın.Rondodan geçirin. Sıvı yağı elinize batırın ve küçük köftecikler yapıp tepsiye terleştirin.İç malzememiz hazırlandı şimdi hamurumuzu yoğuralım.
YAPILIŞI;
1-Sıvı olan malzemeleri karıştırın.
2- Mahlep,muskat ve damla sakızımız un kıvamında incecik oldu ve sıvı malzemelerimize ekledik.
3-Un ve kabartma tozumuzu eledik ve yavaş yavaş sıvı harcımıza yediriyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettik. 1saat dinlendirin.
4-Yuvarlak cevizden büyük bezeler elde ettik.
5-İçerisine hurmalarımızı koyduk ve kapattık elimizle bastırdık arası açılmasın diye. Resimde gördüğünüz gibi şeklin verdik.
6-Yağsız tepsiye yerleştirip ,çatalla üzerine puantiyeler ve çiziklerle şekillendirdik.
7- 160 derecelik fırında hafif pembeleşmeden aldık. Özelliği çok pişmeyecek. Arzu ederseniz pudra şekeri serpe bilirsiniz.Ben böyle öğrendim ve pudra şekeri kullanmadım.
AFİYET OLSUN.....
KIRMIZI PANCARLI ÇATLAK KURABİYE;
MALZEMELER;
1 adet yumura,
50. gr. tereyağı veya katı yağı,
1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar,
1 vanilya,
Yarım paket kabartma tozu (5 gr.),
Yeterince un.
DIŞINA BULAMAK İÇİN;
Pudra şekeri.
Bu malzemeleri yoğurdum. Dışını bolca pudra şekerine buladım ve fırında pişirdim.
AFİYET OLSUN.....
SARAY SARMASI;
MALZEMELER
4 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
50 gr. margarin,
1 paket vanilya.
ARA KATI İÇİN;
Krem şanti.
KREMANIN ALTI İÇİN;
1,5 su bardağı hindistan cevizi.
ARA KATI İÇİN;
2 adet muz.
SÜSLEMEK İÇİN;
Framboaz sosu.
HAZIRLANIŞI;
1-Unu ,şekeri bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştırın.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirn.
2-Ocaktan alın ve vanilya ,margarini ekleyin. Mikserle çırpın.
3-Tepsinize hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebi eşit yayılır.
4-30 dk. buzdolabonda bekletilir.
5-Buzdolabından alın ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.
6-Tekrar buzdolabına kaldırın ve 20 gk. bekletin.
7-Dolaptan alın ve kare kesin.Üzerine ince jülyen doğranmış muz konularak sarılır.
8-Üzerini framboaz süsü ile süslenilir.
NOT; Bu ölçüleri kullanacaksanız,kesinlikle büyük fırın tepsisi kullanın.
AFİYET OLSUN......
YOĞURTLU KISIR;
1 su bardağı köftelik ince bulgur,
İnce bulguru sıcak suda ıslatın ve 1 saat kabarması için bekleyin.
1,5 su bardağı koyu yoğurt ve 5 yemek kaşığı mayonezi tzula karıştırın. İçerisine 3 diş dövülmüş sarımsak ekleyin. Bu sosu kabarmış olan ince bulgurla karıştırn. İçerisne ve süs olarak dereotu doğrayın.
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder