BÜL BÜL YUVASI SALATASI
Biraz uğraştırsada görüntüsü emeğinize değecek bir salata gününüzde masanızı hoş bir görselle süsleyecek........
MALZEMELER;
4 adet patates,
1/2 çay bardağı zeytin yağı,
1/2 limon suyu.
Sosu İçin;
1 kase yoğurt,
1 diş sarımsak ,
1 çorba kaşığı maydonoz,
6 adet küp doğranmış kornişon turşu.
Süslemel İçin;
1 demek maydonoz (ince kıyılmış),
Tatlı kırmızı biber.
YAPILIŞI;
1-Patatesler haşlanır soyulur ve ezilir. İçine sıvı yağı ,limon , tuz , karabiber eklenir.Ve yoğurulur.
2-Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Çok ince kıyılmış maydonoza bulanır.
3-Ortasına parmağınızla çukurlaştırılıp kuş yuvası şekli verilir.
4-İçerisine kornişonlu mayonezli ve sarımsaklı yoğurt karışımından doldurulur.
5-Ortaları toz kırmızı biber ile süslenir. Soğuk servis edilir....
AFİYET OLSUN........
0 yorum:
Yorum Gönder