BURMA POĞAÇA
Çok beğenildi . Bende çok seviyorum burma poğaçayı. Günlerinizde yapabileceğiniz görsel şöleni olan bir poğaça buyurun tarifime......
MALZEMELER;
1/2 paket yaş maya,
2 su bardağıılık süt,
1,5 çorba kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 yumurta (birinin sarısı üzerine),
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Aldığı kadar un.
ARASINA SÜRMEK İÇİN;
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında).
ÜZERİ İÇİN;
1 yumurta sarısı,
1 çay kaşığı yoğurt.
YAPILIŞI;
1-Maya , ılık süt ve toz şeker bir kapta karıştırılır.
2-İçerisine sıvı yağ, yumurta ve tuz katılıp karıştırılır.
3-Aldığı kadar un ilave edilip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur ezeri kapalı 35- 40 dk. dinlendirilir.
4-Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve merdaneyle uzunlamasına açılır. (Bu işlem yapılırken tezgaha un serpilmemeli.Hamurun zemini tutması gerekiyor.
5-Açılan hamur uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesilir. Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından sürülür.
6-Bir köşesinden başlayarak çaprazlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesilir.Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı sürülür.
7-Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp , çörek oto serpilir.
8-Tepside 30 - 35 dk. mayalandırılır.
9-200 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirilir.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder