ÇİLEKLİ TART





                    Çilek mevsimi olmasada bu mevsimdede çileği bulup yapabilirsiniz:))) Görüntü süper,lezzet süper daha ne olsun . 12 kişilik çok pratik görsel şöleni olan bir tart sizlerle.Buyurun tarifime.....

     MALZEMELER;

3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağındandan 2 parmak eksik un,
Yarım paket kabartma tozu.

   Kreması için;

200 ml. krema. Mikserle kremayı köpürünceye kadar çırpın kenara alın.

SÜSÜ İÇİN;

Çilek ve hazır jöle.

YAPILIŞI;

1-Yumurtayı ve şekeri kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Un ve kabartma tozunu eleyin ve köpürmüş olan yumurtaya tahta kaşıkla köpükleri sönmemesine dikkat ederekten alttan üste karıştırın. Ve yağladığınız tart kalıbına dökün. Önceden ısıttığınız 170  derecelik fırında pişirin. Fırından çıkartın soğusun.
2-Soğuyan tartınızı çıkartın kalıbınızdan çırptığınız kremayı üzerine yayın.
3-Çilekleri kremanızın üzerine dizin.
4-Tarife göre pişirdiğiniz jöleyi çileklerin üzerine ince bir kat olacak şekilde yayın. Soğuması için kenara alın. 2 -3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

                              AFİYET OLSUN.........














2 yorum: