FRAMBUAZ MOUSSE (Kedi Dili Büsküvili)

Bu gün frambuazlı pasta yapmak isterken evdeki malzemelerden bu pasta ortaya çıktı :) Evdeki olan malzemelerden sizlerde harika pastalar üretebilirsiniz.Damak tadınıza uygun pastalar sizlerin elinde. Biz framboazı çok seviyoruz. Derin dondurucuda her zaman frambuaz hazır oluyor.......

MALZEMELER

 Kedi dili büsküvi.

Üzerinin süsü için;
3 yemek kaşığı frambuaz sosu.

Beyaz Kreması;

100 gr. labne peyniri,
1 yemek kaşığı pudra şekeri.
İkisini karıştırın kremanız hazır.


Framboaz Mousse için;

1 su bardağı frambuaz,
4 yemek kaşığı toz şeker,
4 damla limon suyu,
1 tatlı kaşığı toz jelatin,
4 yemek kaşığı su,
1 çay bardağı krema.


YAPILIŞI;

*Framboazı blendırdan geçirin ve süzgeçten süzün.
*4 yemek kaşığı suya toz jelatini koyun ıslatın.Tencerede benmari usülü ile eritin.
*Şekeri limon suyunu ekleyin karıştırın ,framboazı ekleyin. Bu karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. 
*Kremayı mikserle çırpın koyulaştırın.
*Buzdolabındaki framboazı ve kremayı karıştırın.
*Kedi dili büsküvilerini kırın framboaz mousse ekleyin karıştırın.
*Framboaz sostan 3 yemek kaşığı silikon kalıbınıza sürün,kedi dili ile karıştırdığınız framboaz mousseyi ,sos sürdüğünüz kalıba boşaltın.İçerisine mandalina (konserve)kattım ,5 -6 adet.İstediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.
*Beyaz kremayı üzerine dökün. Kedi dili büsküvilerinden sıra ile dizin.
*Buzdolabında bir gece bekletin.
*Servis edeceğiniz zaman kalıbı ters çevirin.Framboaz sosu alta idi ,çevirin ki sos üste gelsin. Dilimleyip servis edin.

AFİYET OLSUN.....





0 yorum:

Yorum Gönder