REGULACH
Harika bir pasta oldu. Bu verdiğim malzeme ile 24 adet büyük boy Regulach çıkıyor.Denemenizi tavsiye ederim:))
MALZEMELER;
250 gr. Alba yağı,
250 gr. labne peyniri,
1/2 adet kabartma tozu,
1/2 çay kaşığı tuz,
3,5 su bardağı un.
DOLGUSU İÇİN;
300 gr. kayısı marmelatı,
80 gr. kıyılmış fındık,
4 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tarçın,
150 gr. bitter çikolata,
100 kıyılmış kuru meyve.
ÜST GLASO İÇİN;
2 adet yumurta,
1 yemek kaşığı su,
4 yemek kaşığı toz şeker.
HAZIRLANIŞI;
1- Oda sıcaklığındaki alba yağ, labne peynir ve tuz mikserle çırpılır.
2-Malzeme,tezgah üzeriene alınıp,un ve kabartma tozu ilave edilerek yoğurulur.Hamur streche sarılarak,buzdolabında 2 saat bekletilir.
3-Hamur dolaptan çıkartıldıktan sonra,2 bezeye bölünüp,her beze merdane ile 2,5 mm kalınlığında açılır.
4-Üstüne palet bıçak yardımı ile yumuşatılmış kayısı marmelatı sürülür.
5-Sonra ,üzerine kıyılmış fındık,kuru meyve,damla çikolata ,tozşeker ve tarçın serpilir.
6-Hamurun üzerine hafifçe bastırılarak malzemelerin yapışması sağlanır.
7-Kağıt kaldırılıp, hamur ister 12 , istenirse de 16 eşit üçgene bölünür.
8-Kesilen hamurlar gevşekçe rulo şeklinde sarılarak ,yağlı kağıt serilmiş tepsiyeyerleştürilir.
9-Üzerine su ile karıştırılmış yumurta sürülür ve toz şekere batırılır.
10-180 derece ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirilir.
11- Pişirme süresi 30-35 dk.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder