REGULACH




                                 Harika bir pasta oldu. Bu verdiğim malzeme ile 24 adet büyük boy Regulach çıkıyor.Denemenizi tavsiye ederim:))

                      MALZEMELER;

             250 gr. Alba yağı,
             250 gr. labne peyniri,
             1/2 adet kabartma tozu,
             1/2 çay kaşığı tuz,
             3,5 su bardağı un.

                 DOLGUSU İÇİN;

       300 gr. kayısı marmelatı,
       80 gr. kıyılmış fındık,
       4 yemek kaşığı toz şeker,
       1 çay kaşığı tarçın,
       150 gr. bitter çikolata,
       100 kıyılmış kuru meyve.

                ÜST GLASO İÇİN;

        2 adet yumurta,
        1 yemek kaşığı su,
        4 yemek kaşığı toz şeker.

                  HAZIRLANIŞI;

      1- Oda sıcaklığındaki alba yağ, labne peynir ve tuz mikserle çırpılır.
      2-Malzeme,tezgah üzeriene alınıp,un ve kabartma tozu ilave edilerek yoğurulur.Hamur streche sarılarak,buzdolabında 2 saat bekletilir.
      3-Hamur dolaptan çıkartıldıktan sonra,2 bezeye bölünüp,her beze merdane ile 2,5 mm kalınlığında açılır.
      4-Üstüne palet bıçak yardımı ile yumuşatılmış kayısı marmelatı sürülür.
      5-Sonra ,üzerine kıyılmış fındık,kuru meyve,damla çikolata ,tozşeker ve tarçın serpilir.
      6-Hamurun üzerine hafifçe bastırılarak malzemelerin yapışması sağlanır.
      7-Kağıt kaldırılıp, hamur ister 12 , istenirse de 16 eşit üçgene bölünür.
      8-Kesilen hamurlar gevşekçe rulo şeklinde sarılarak ,yağlı kağıt serilmiş tepsiyeyerleştürilir.
      9-Üzerine su ile karıştırılmış yumurta sürülür ve toz şekere batırılır.
     10-180 derece ısınmış fırında kızarıncaya dek pişirilir.
     11- Pişirme süresi 30-35 dk.

                              AFİYET OLSUN.....





0 yorum:

Yorum Gönder