Bugün bu pastayla çok uğraştım. Resimlemek yayınlamak hayli vaktimi aldı.İki pat pandispanya kullandım. Krema olarak Almanya'dan getirttiğim krema ve kendim şeftalili mousse yaptım. Çok hoş bir pasta oldu......
MALZEMELER;
PANDİSPANYASI İÇİN; (Bu pandispanya malzemesinden ben 2 adet pasta yaptım),
5 yumurta,
1 yemek kaşığı ovaleks,
2,5 su bardağı un ,
1 adet 10 gr.kabartma tozu ,
1 paket vanilya,
Yarım su bardağı ılık su,
1 su bardağı şeker.
Yumurta , şeker,su ve ovaleks mikserle 3 dk. çırpılır.Diğer malzemeler eklenir ve 7 dk. çırpılır.Kalıba hamurumuzdan 6 yemek kaşığı kadar dökülür . Kaşıkla yayın hamurumuzu kalıba.(özellikle şunu belirteyim tart kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve unlayın ki pandispanyanız kalıba yapışmadan çıksın.) Diğer kalan hamurumuzu kelepçeli kalıbımıza dökelim , başka bir pasta yapmak için onuda kullanacağım.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza koyalım ,sonra fırının derecesini 160 dereceye alalım yaklaşık 30 dk. pişirelim. Fırının kapağını açmayalım pişmeden yoksa pandispanyamız söner. Piştiğinide anlamak için kürdan batırın eğer hamur geliyorsa kürdana pişmemiştir.Kürdanı batırdığımızda kürdana hamur yapışmamışsa pişmiştir. Piştikten sonra pandispanyamızı fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
HAZIR KREMAMIZ; Takipçilerimden Türkçe'si ne diye yazanlar oldu bende aşağıya malzemelerin Türkiye'deki, isimlerini yazdım,marka farkı vardır bilginize :))
1 adet Schmand (labne peyniri),
1 adet Sahnesteif (krema sertleştirici),
1 adet vanilya,
5 yemek kaşığı toz şeker.
Bütün bu malzemeleri geniş bir kaba alalım ve mikserle çırpalım. Kremamız hazır.
ŞEFTALİLİ MOUSSE İÇİN;
2 yumurta,
1 paket krema,
1 çay bardağı şeftali (konserve),
1 sahnesteif,
1 su bardağı şaftali ( konserve)suyu.
2 yemek kaşığı toz şeker,
Yarım limon suyu.
0 yorum:
Yorum Gönder