KEŞKÜL TATLISI KEDİ DİLLİ
Son anda resimlediğim için üzerinin süsleri sıra sıra daha güzel görünmüştü.Bazen resim çekmeyi unutuyorum........
MALZEMELER;
1 paket kedi dili.
SOS ISLATMAK İÇİN;
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı şeker.
Şeker eriyinceye kadar cezvede karıştırarak sütü ısıtın. Ve dikdörtgen borcama dizdiğiniz kedi dillerinin üzerine bu sosu gezdirin. Yumuşasın kedi dilleri.
KEŞKÜL İÇİN;
1litre süt,
3 yemek kaşığı buğday nişastası,
3 yemek kaşığı pirinç unu,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya.
Bu malzemeleri tencerey alın ve karıştırın.Ocakta pişirin.Islattığımız kedi dillerinin üzerine dökün.Soğusun.Sonra üzerine dövülmüş antep fıstığı,tarçın,hindistan cevizi,dövülmüş badem sıra sıra yerleştirin. Kare kesip servis yapın.
AFİYET OLSUN........
Elllerinize saglık.sevgıler
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler...
YanıtlaSil