KEŞKÜL TATLISI KEDİ DİLLİ



                           Son anda resimlediğim için üzerinin süsleri sıra sıra daha güzel görünmüştü.Bazen resim çekmeyi unutuyorum........

              MALZEMELER;

1 paket kedi dili.

  SOS   ISLATMAK İÇİN;
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı şeker.

      Şeker eriyinceye kadar cezvede karıştırarak sütü ısıtın. Ve dikdörtgen borcama dizdiğiniz kedi dillerinin üzerine bu sosu gezdirin. Yumuşasın kedi dilleri.

      KEŞKÜL İÇİN;

1litre süt,
3 yemek kaşığı buğday nişastası,
3 yemek kaşığı pirinç unu,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya.
         Bu malzemeleri tencerey alın ve karıştırın.Ocakta pişirin.Islattığımız kedi dillerinin üzerine dökün.Soğusun.Sonra üzerine dövülmüş antep fıstığı,tarçın,hindistan cevizi,dövülmüş badem sıra sıra yerleştirin. Kare kesip servis yapın.

                          AFİYET OLSUN........



2 yorum: