Seneler öncesi severek yediğim bir lezzetle sizlerleyim.........
MALZEMELER;
1 kg. un,
250 gr. margarin,
70 gr. yaş maya,
3 adet yumurta,
300 gr. pudra şekeri,
200 gr. su,
Yarım çay kaşığı mahlep,
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı.
KREMASI İÇİN;
1 kilo gram süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
100 gr. tereyağı.
Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin ve ocakta pişirin . En son tereyağı ve vanilyayı ekleyin . Mikserle çırpın kremamız ılısın .
ARA KATINA KOYMAK İÇİN; 2 adet muz.
ÜZERİ İÇİN; Pudra şekeri.
YAPILIŞI;
1-Hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olsun.
2-Mayalanıp hamurumuz iki misli oluncaya kadar bekletelim.
3-Hamurumuzu yuvarlak şekil verip tepsimize yerleştirelim.Pastacıklar yine ılık bir yerde 30 dk. tepsi mayası verilir.
4-Tepside mayalanan pastacıklar 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir.
5-Üzerine kürdanla pişip pişmediğini test edin. Pişmişse fırından alın ve soğusun.
6- Arasını kesin ve krem patisseri koyun.Muz dilimi yerleştirin kremanın üzerine va kapatın pastacığı.
7-Üzerine , pudra şekeri eleyin .
AFİYET OLSUN....

0 yorum:
Yorum Gönder