FRAMBUAZ SOSLU MOUSSE -ETİBURÇAK BÜSKÜVİLİ



                         Yaz geldi artık,bu tür pastalar buzdolabından çıkartılıp soğuk tüketebilinir.

               MALZEMELER;

            FRAMBOAZ MOUSSE İÇİN;

          200 gr. framboaz ,
          200 gr. şeker,
          400 gr. hopla krema,
          5 yaprak jelatin.

           FRAMBOAZ SOS İÇİN;

      3 yemek kaşığı framboaz hazır sos.

             ALT TABANI;

     1 paket eti burçak büsküvi,
     50 gr. tereyağı.

    TABANININ HAZIRLANIŞI;

        Etiburçak büsküviler robotta toz haline getirtilir.İçerisine eritilmiş tereyağı karıştırılır.Çemberinize yağlı kağıt yerleştirin.Tabanınızı yerleştirin soğusun.
        
            HAZIRLANIŞI;

1-Yaprak jelatini 2 su bardağı geniş bir kaba alıp yumuşaması için yarım saat bekletelim.
2-Kremamızı koyulaşıncaya kadar mikserimizle bol çırpalım kenara alalım.
3-Framboazı ve şekerimizi erimesi için geniş bir kaba koyup karıştıralım. Ocakta hafif ılıtalım şekerler erisin.
4-Jelatini suyundan süzüp suyunu atalım.Kalan posasını ,(3 numaraya)framboazlı şekerli karışıma dökelim. Ocakta jelatin eriyinceye kadar karıştıralım.Kaynamasın bu karışım.Soğuması için kenara alalım.
5-Soğuyan framboazlı karışımlı jöleye ,çırptığımız kremamızı ekleyelim.Mikserle çırpalım.Framboaz moussemiz hazır.
6- Etiburçak büsküvilerinizin üzerine Framboazlı Moussemizi dökelim.
7-Üzerini streçleyim buzdolabında 6-7 saat dinlendirelim.
8-Pastamızın üzerine framboaz sosu dökelim. Ben hazır kullandım.
9-Pastamızın üzerine ve kenarlarını beyaz ve bitter çikolata ile süsleyelim.En son 3 adet framboaz koyalım.

                                                 AFİYET OLSUN......

       



                          Kremayı çırpın köpürsün.























1 yorum: