BANYOLU BÖREK (Kıymalı)




                      Resimleri yükledikten sonra tarif  isteyen çok oluyor hemen tarifime geçeyim.......

      MALZEMELER;

      6 adet yufka,
      200 gr. tereyağı,
      1 yumurta,
      1 su bardağı su.

     İÇ HARCI;

  1 adet kuru soğan,
  300 gr. kıyma,
  Tuz,kırmızı biber, karabiber.
  1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağı.

       Tavaya yağı koyun ve kızsın. Kuru soğanı ince kıyın ve kavurun.Kıymayı ekleyin kavurun.Tuz ve baharatlarını ekleyin karışıtırın.

          YAPILIŞI;

    1-Yufka tezgaha açılır ,tereyağı eritilir ,soğutulur.Yumurta ve su eklenir ,yufkanın üzerine gezdirilir.3 adet yufka bu şekilde tamamlanır. 12 eşit parçaya bölünür.İç konulup sarılır.
     2-15 dk. suda bekletilir. Sudan alınarak sıkılır. Üzerine yumurta sarısı ,çörek otu serpilir. 200 derecelik fırnda kızarıncaya kadar pişirilir.

                         AFİYET OLSUN.....


    2-
































0 yorum:

Yorum Gönder