Resimleri yükledikten sonra tarif isteyen çok oluyor hemen tarifime geçeyim.......
MALZEMELER;
6 adet yufka,
200 gr. tereyağı,
1 yumurta,
1 su bardağı su.
İÇ HARCI;
1 adet kuru soğan,
300 gr. kıyma,
Tuz,kırmızı biber, karabiber.
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağı.
Tavaya yağı koyun ve kızsın. Kuru soğanı ince kıyın ve kavurun.Kıymayı ekleyin kavurun.Tuz ve baharatlarını ekleyin karışıtırın.
YAPILIŞI;
1-Yufka tezgaha açılır ,tereyağı eritilir ,soğutulur.Yumurta ve su eklenir ,yufkanın üzerine gezdirilir.3 adet yufka bu şekilde tamamlanır. 12 eşit parçaya bölünür.İç konulup sarılır.
2-15 dk. suda bekletilir. Sudan alınarak sıkılır. Üzerine yumurta sarısı ,çörek otu serpilir. 200 derecelik fırnda kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.....
2-
0 yorum:
Yorum Gönder