CANTİK



                    Bursa'ya ait harika bir pide çeşitidir..Evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz....

        MALZEMELER;

Yarım paket yaş maya,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 su bardağı ılık su,
Aldığı kadar un,
1 yemek kaşığı şeker,
Yeterince tuz.

         İÇ MALZEMELERİ;

250 gr. kıyma,
2 adet soğan,
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
1 çay bardağı su,
Tuz,karabiber.

         İçinin Hazırlanması;

    Küp doğranmış soğan ,yağ ile birlikte kavrulur.Kıyma eklenir ve kavrulur. Kabukları soyulmuş küp doğranmış  domates ,biber eklenir.Su , tuz, karabiber eklenerek 5 - 6 dk. kavrulur. Ocaktan alınarak soğutulur. soğuk olarak kullanılır.

         HAZIRLANIŞI;

1-Maya ,ılık su ve şeker bir kapta karıştırılır. 15 - 20 dk. ılık bir ortamda bekletilir. Diğer malzemeler eklenir ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2-Ilık bir ortamda yarım saat mayalanması için bekletilir.Hamuru tekrar yoğurun.
3-Mayalanan hamuru bezelere ayırın.,merdaneyle açılır ,kıymalı soğuk olan harçtan konulup kapatılır.
4- Önceden ısıttığınınız 180 derecelik fırında 20 - 25 dk. pişirilir .Fırından aldıktan sonra üzerine sıvı yağı sürün ,yumuşak olması için.
5-Ilık servis yapın.


                               AFİYET OLSUN......



   





























0 yorum:

Yorum Gönder