Merhabalar,hayırlı cumalar. Bu güzel günümüz,sağlık,mutluluk,huzur,sevgi saygı içerisinde geçsin.......
Oğlum bugün lazanya yapmak istedi.Hamurunu yoğurdu açtı ama ben kestim ,haşladım,bulaşıklarını ben yıkadım ama oğlum Çağkan akşam babasına babacığım ben sana lazanya yaptım dedi:)) Allah'ım o kadar çok bulaşık çıkarmı ?:)) Çıkmış ,aynen ben bende mutfağa girdiğimde annem bana kızardı:)) Bende annemi anladım bugün.Bana annem çok kızardı yemek yaparken bulaşık çok çıkartıyorsun diye. Anneciğim haklıimişin bende farkında değilmişim :)) Ama içerisinin harcını Çağkan hazırladı.Ellerine sağlık canım oğluşum ,sen, seviyorum:))
MALZEMELER;
İç Harç İçin;
- 300 g kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
Beşamel Sos İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt.
Hamuru İçin;
4 adet yumurta,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Tuz,
Alabildiğince un.
1-Yumurtaları kırın, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş unu ekleyerek.Katı pürüzsüz bir hamur elde edin. 30 dk. üzerine bir bez kapatın ,dinlensin.
2-Dinlenen hamurunuzu açın uzunlamasına kesin.
3-Kaynayayan suda haşlayın.
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi.
HAZIRLANIŞI;
1-Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymalar yeterince kavrulunca doğradığınız sarımsakları ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin ve orta ateşte 10 dakika kadar daha soteleyin. Üzerine salçayı ekleyerek kavurun ve yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2- Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
3-Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın.
3-Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın.
Ve tabanına lazanya dizin. Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek güzelce yayın. Ardından üzerine kıymalı harçtan dökün. Üzerine tekrar lazanya koyun. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirin. En üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün . Lazanyaların yumuşaması için 10-15 dakika kadar bekletin.. Son olarak 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca , fırından çıkartın kaşar peyniri rendesi serpin, 2 dk. kaşar eriyinceye kadar fırında kalsın . Fırından alın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder