PATATES KROKET



            Malzemeler
3 Adet Orta Boy patates,
1 Tatlı Kaşığı Nişasta,
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir,
1/2 Su Bardağı Un,
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu,2 Adet Yumurta,
Tuz , Karabiber.
Kızartmak İçin ;
Sıvıyağ,

           Hazırlanışı
3 adet patatesi haşlanıp rendelenir. Üzerine 1  yumurta sarısı , 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri ilave edip iyice yoğurulur.
Patates hamurundan  şekil verilir. Patatesleri  önce una, sonra çırpılmış yumurtaya  son olarak da galeta ununa bulanıp kızgın sıvı yağda, tavayı ara sıra sallayarak kızartılır. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alınıp ılınınca servis yapılır.

       






1 yorum:

  1. Şekerim selam eline sağlık çok severim bu lezzeti de diyorum ki acaba içine nişasta katmadan yapsam olur mu veya nişasta yerine başka seçenek ne olabilir?Sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil