ÜÇ YAĞLI KURABİYE


                  Bu kurabiyede üç yağ olduğu için ismi, üç yağlı atmosyon isimli bir kurabiye olmuş Serpil hocamın tarifidir.  Tepsiden alırken elimde dağılan harika bir kurabiye oldu.......
                 
           MALZEMELER;

100 gr. tereyağı,
100 gr. margarin,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı sirke,
Tuz,
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
Aldığı kadar un.

       ÜZERİ İÇİN;

1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı tarçın.

     YAPILIŞI;

1-Margarin ve tereyağı eritilir ,sıcak olmaması gereklidir. Sıvı yağı eklenir karıştırlır.Diğer malzemeler eklenir karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
2-Hamurdan yuvarlak şekiller yapılır ,tepsiye dizilir.
3-Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
4-Fırından çıkar çıkmaz ,pudra şekerli tarçınlı karışıma bulanır.

                      AFİYET OLSUN........





















0 yorum:

Yorum Gönder