BERLİNER




Berliner Tarifi İçin Malzemeler;

1,5 kilo un (10 su bardağı un+1 su bardağından 2 parmak eksik un),
3,5-4 su bardağı ılık süt,
3 adet kare yaş maya,
180 gram oda sıcaklığında tereyağı (1 su bardağından 2 parmak eksik tereyağı),
180 gram toz şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik),
15 gram tuz (1,5 çay kaşığı tuz),
4 adet yumurta
1 paket vanilya.


İçi İçin:
Vişne Reçeli.


Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.

YAPILIŞI;

1-Bir kaba 1 su bardağı ılık sütü, toz şekeri ve yaş mayayı koyup ılık süt içerisinde mayayı eritelim.
15-20 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
2-Kabaran mayanın içine tereyağını ve yumurtaları koyup iyice karıştıralım.
Sonra tuzu, yumurtaları, vanilyayı ve kalan sütü ilave edip iyice karıştıralım.
3-Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. (unu kontrollü dökelim bardak ölçüsünde farklılıklar olabiliyor klasik su bardağı kullanıldı)
4-Hazırladığımız hamuru mayalanması için 35-40 dakika dinlendirelim.
Hamurdan büyük bezeler hazırlayalım ve parmak kalınlığında açalım.
Açtığımız hamuru yuvarlak olacak şekilde kalıpla keselim.
5-Hazırladığımız hamurları tepsiye dizelim ve 30 dakika daha mayalandıralım.
6-Kabaran hamurları bol kızgın yağın içinde kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. (kısık ateşte pişirelim ki içi hamur kalmasın)
7-Krem şanti torbasının içine vişne  reçeli ile doldurup kızarttığımız hamurların içine çilek reçeli sıkalım.
8-Daha sonra Berlinerlerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.

Not: Bu ölçülerde 25-30 adet berliner çıkıyor.

             







0 yorum:

Yorum Gönder