HİNDİSTAN CEVİZLİ ELMALI KEK
İlk denemem güzel sonuç verdi. Taze hindistan cevizi ile ilk defa kek yaptım sonuç çok güzel oldu. Atmasyon bir Tülin keki diyebiliriz. Hemen yayınlmak istedim. Tariflerim o kadar çoğaldı ki hanigsini yayınlayacağımı şaşıp kaldım. Bu ara etkinlikler , ev sorumluluğu.... derken hemen yayınlayım.........
Benim takipçilerimden çalışan hanım arkadaşlarımda var .Onlara özel kolay bir tarif yayınlamak istedim. Çabuçak yapabileceğiniz bir tarif.....
Kekin yanında gördüğünüz taze hindistan cevizi , onu evde eşim kırıyor biraz zor oluyor ama lezzeti süper. Bu keki eşim çok beğendi. Şiddetle yapmanızı tavsiye ederim. Bazen o kadar uğraştığım pastalar oluyor ki , bu kadar çok beğenilmiyor. Sizlerde beğenilmesinizi istiyorsanız bu ölçü ve malzemelerde yapabilirsiniz. Ama sıcak servis yapın buda beğenilmesi için bir sır :))
Sevgi ile kalın......
MALZEMELER;
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağı,
30 gr. taze hindistan cevizi rendesi,
1 adet elma,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 çay kaşığı taze zencefil ve taze zerdeçal rendesi,
1 adet vanilya,
1 adet kabartma tozu,
Yeterince un (2 su bardağı diyebiliriz ,her su bardağı aynı olmuyor),
YAPILIŞI;
1-Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar mikserle çırpın,
2-Sıvı yağı ve sütü ekleyin karıştırın,
3-Zencefil , zerdeçal, hindistan cevizi rendesi, vanilyayı ekleyin çırpın,
4-Un ve kabarta tozunu ekleyin ve karıştırı,
5-Yağlanmış borcama kekinizi dökün,
6-Elmanın dış kabuğunu soğuyup dilimleyin ve kekinizin üzerine şekil vererekten dizin,
7-Üzerine cevizi kırın ve serpiştirin,
8-Önceden ısıttığınınız 200 fırınınızın ayarını 180 getirin ve pişirin.
NOT: Fırınınızı önceden ısıtın. Önceden ısınmayan fırın tıpkı soğuk suda haşlanmış makarna gibi lezzet vermez keklerinizde ve pastalarınızda. Soğuk suda haşlanan makarna lezzet verir mi ? Mutlaka fırınınızı önceden ısıtın 200 derecede . Daha sonra ısı ayarını düşürün ki içide ağır ağır pişsin.Buda pastakasrı bilgisi olsun siz takipçilerime....
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder