Geçen hafta bir yaş pasta yaptım yayınlamaya zamanım olmadı. Karambola egzotik bir meyve ile. Pandispanya ve arlarına krema ile lezzet kattım.
Karambola meyvesi hakkında biraz bilgi vereyim sizlere;
KARAMBOLA;Yıldıza benzeyen yapısı dolayısıyla starfruit (Yıldız meyvesi) olarak da isimlendirilen Karambola, aslen Endozya, Hindistan ve Sri Lanka kökenli bir meyvedir.
Karambola meyvesinin yeşilden sarıya doğru kaçan, balmumu benzeri ve yenilebilir bir kabuğu vardır. Enlemesine kesildiğinde yıldız şeklinde ve sulu olan etli kısıma erişilir. Karambolanın portakal, papaya ve greyfurt’un karışımı bir tadı vardır.
Verita Karambola yılın 12 ayı boyunca Malezya’dan ülkemize getirilmektedir.
MALZEMELER;
Sünger Pandispanya İçin;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında),
1 su bardağı toz şeker,
Yarım çay bardağı ılık su,
1 su bardağı +1 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Yarım limon kabuğu rendesi,
1 fiske tuz.
1-Dört yumurta ve şeker kar beyaz oluncaya kadar çırp,
2-Dört yumurta akını ve bir fiske tuzu kar beyaz oluncaya kadar çırpın,
3-Kuru malzemeleri eleyin.Yumurta sarılı olan karışıma elenmiş malzemeleri ekleyin.
4-En son yumurta beyazlı olan çırptığınız köpüğü tahta kaşıkla yavaş yavaş köpükleri sönmeden alttan üste doğru karıştırın. Mikser kullanmayın bu aşamada dikkat edin.Aksi taktirde yumurta aklarınız söner.Yuvarlak yağlayıp unladığınız kalıbınıza dökün ve önceden ısıttığınınız fırında 170 derecede fırın kapağını açmadan pişirin. Piştikten sonra soğuması için kenara alın .Soğuduktan sonra üç pat kesin.
ARA KAT KREMASI;
1 paket krem şanti çırpılmış.
KREMASI;
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 vanilya
1 çay bardağı vanilya.
Bu malzemeyi tencerede karıştırın ve pişirin .Ilıması için kenara alın. 150 gr. bitter çikolatayı benmari eritin ve kremanıza katın.
ARA KATLARINA;
50 gr. bitter şanfıstığı drajesi,
50 gr. damla çikolata.
ÜZERİ İÇİN;
1 adet Karambola meyvesi.
YAPILIŞI;
1-İlk patınızı alın ve üzerine kremanızı sürün ara katlarına şanfıstığı bitter draje ve framboaz koyun .
2-Üzerine krem şanti sürün .İkinci ve diğer patlar için aynısını uygulayın.
3-Üzerine Karambola meyvesi ile süsleyin.
AFİYET OLSUN....
MALZEMELER;
Sünger Pandispanya İçin;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında),
1 su bardağı toz şeker,
Yarım çay bardağı ılık su,
1 su bardağı +1 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Yarım limon kabuğu rendesi,
1 fiske tuz.
1-Dört yumurta ve şeker kar beyaz oluncaya kadar çırp,
2-Dört yumurta akını ve bir fiske tuzu kar beyaz oluncaya kadar çırpın,
3-Kuru malzemeleri eleyin.Yumurta sarılı olan karışıma elenmiş malzemeleri ekleyin.
4-En son yumurta beyazlı olan çırptığınız köpüğü tahta kaşıkla yavaş yavaş köpükleri sönmeden alttan üste doğru karıştırın. Mikser kullanmayın bu aşamada dikkat edin.Aksi taktirde yumurta aklarınız söner.Yuvarlak yağlayıp unladığınız kalıbınıza dökün ve önceden ısıttığınınız fırında 170 derecede fırın kapağını açmadan pişirin. Piştikten sonra soğuması için kenara alın .Soğuduktan sonra üç pat kesin.
ARA KAT KREMASI;
1 paket krem şanti çırpılmış.
KREMASI;
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 vanilya
1 çay bardağı vanilya.
Bu malzemeyi tencerede karıştırın ve pişirin .Ilıması için kenara alın. 150 gr. bitter çikolatayı benmari eritin ve kremanıza katın.
ARA KATLARINA;
50 gr. bitter şanfıstığı drajesi,
50 gr. damla çikolata.
ÜZERİ İÇİN;
1 adet Karambola meyvesi.
YAPILIŞI;
1-İlk patınızı alın ve üzerine kremanızı sürün ara katlarına şanfıstığı bitter draje ve framboaz koyun .
2-Üzerine krem şanti sürün .İkinci ve diğer patlar için aynısını uygulayın.
3-Üzerine Karambola meyvesi ile süsleyin.
AFİYET OLSUN....
İsmini ilk defa duydum ama şekli rengi ne güzelmiş.Cok beğendim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Egzotik bir meyve Merinin mutfağı :) Sevgiler...
YanıtlaSil