MANGOLU KEK (Mısırunu, Pirinçunu, Nişasta)



                       Klasik keklerin dışında bir kek yapmak istedim. Kıbrıs'ta yaşadığım yıllarda , yanlışlıkla un koymam gerekirken mısır unu koymakla başladı keklere un dışında değişiklik yapmam . O günkü kekim atmosyon bir kek olmuştu :)Misafirlerim tarif istemişti arkadaşla göz göze geldik gülüp karşıdakinide mahçup etmekte istemezdim.Gülmeden tarif verdim o günü kurtarmıştık.
                      Bu günde itiraf ediyorum bu atmosyon bir kek tarifimdir. Pirinç unu, mısır unu, buğday nişastası keke değişik bir doku verdi . Bir tavsiye meleği olaraktan tavsiye derim. @Tavsiye Evine Renan hanıma sevgiler.....

                          MALZEMELER;

           3 adet yumurta,
           1 su bardağı şeker,
           1/2 su bardağı erimiş tereyağı,
           40 gr. kakao,
           2 bardağı mısır unu  ,pirinç unu, mısır nişastası (hepsinden eşit miktarda),
           1 adet kabartma tozu,
           1 adet mango.

      YAPILIŞI;

    1- Yumurtayı köpürünceye dek çırpın ve şekeri  ekleyerek devam edin çırpmaya,
    2- Tereyağını ve kakoyu ekleyin ,
    3-  Mısır unu, pirinç unu ve mısır nişastasını , kabartma tozunu ekleyin çırpın,
    4- Yağlayıp unladığınız kalıba kek karışımını yayın,
    5-Çekirdeğini çıkarttığınız mangonuzu  kekinizin üzerine parçalar halinde keserek yerleştirin.
    6-Önceden 200 derecede ısıttığınınız fırınınızı 170 dereyece alın ve kekinizi fırına verin .Yaklaşık 35- 40 dakikada pişirin.

                                     AFİYET OLSUN.....


   

         
       
       

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil