MANGOLU KEK (Mısırunu, Pirinçunu, Nişasta)
Klasik keklerin dışında bir kek yapmak istedim. Kıbrıs'ta yaşadığım yıllarda , yanlışlıkla un koymam gerekirken mısır unu koymakla başladı keklere un dışında değişiklik yapmam . O günkü kekim atmosyon bir kek olmuştu :)Misafirlerim tarif istemişti arkadaşla göz göze geldik gülüp karşıdakinide mahçup etmekte istemezdim.Gülmeden tarif verdim o günü kurtarmıştık.
Bu günde itiraf ediyorum bu atmosyon bir kek tarifimdir. Pirinç unu, mısır unu, buğday nişastası keke değişik bir doku verdi . Bir tavsiye meleği olaraktan tavsiye derim. @Tavsiye Evine Renan hanıma sevgiler.....
MALZEMELER;
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı erimiş tereyağı,
40 gr. kakao,
2 bardağı mısır unu ,pirinç unu, mısır nişastası (hepsinden eşit miktarda),
1 adet kabartma tozu,
1 adet mango.
YAPILIŞI;
1- Yumurtayı köpürünceye dek çırpın ve şekeri ekleyerek devam edin çırpmaya,
2- Tereyağını ve kakoyu ekleyin ,
3- Mısır unu, pirinç unu ve mısır nişastasını , kabartma tozunu ekleyin çırpın,
4- Yağlayıp unladığınız kalıba kek karışımını yayın,
5-Çekirdeğini çıkarttığınız mangonuzu kekinizin üzerine parçalar halinde keserek yerleştirin.
6-Önceden 200 derecede ısıttığınınız fırınınızı 170 dereyece alın ve kekinizi fırına verin .Yaklaşık 35- 40 dakikada pişirin.
AFİYET OLSUN.....
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))