POĞAÇA Annemin 40 Yıllık Tarifi
Annemin kırk yıllık tarifi. Ben çocukken annem çok yapardı, bizim çocukluğumuz bu poğaça ile geçti :)) Kabartma tozu değik , karbonat kullanılırdı.....
MALZEMELER;
250 gr. katı yağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı yoğurt,
1 adet kabartma tozu,
Tuz,
1 yumurta,
Un.
İÇ MALZEMESİ;
Peynir ve maydonoz.
DIŞI İÇİN;
1 yumurta sarısı,
Çörek otu.
YAPILIŞI;
1-Yumuşak margarin , sıvıyağı, yoğurt , bir yumurta akı karıştırın.
2- Un , kabartma tozu, tuzu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
3-Şeklini verin iç harcını koyun ve üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyin.
4-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder