POĞAÇA Annemin 40 Yıllık Tarifi



                          Annemin kırk yıllık tarifi. Ben çocukken annem çok yapardı, bizim çocukluğumuz bu poğaça ile geçti :)) Kabartma tozu değik , karbonat kullanılırdı.....

                   MALZEMELER;

          250 gr. katı yağı,
          1 çay bardağı sıvı yağı,
          1 su bardağı yoğurt,
          1 adet kabartma tozu,
          Tuz,
          1 yumurta,
           Un.

             İÇ MALZEMESİ;

        Peynir ve maydonoz.

           DIŞI İÇİN;

         1 yumurta sarısı,
         Çörek otu.

              YAPILIŞI;

     1-Yumuşak margarin , sıvıyağı, yoğurt , bir yumurta akı karıştırın.
     2- Un , kabartma tozu, tuzu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
     3-Şeklini verin iç harcını koyun ve üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyin.
     4-200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.

                                  AFİYET OLSUN.....









0 yorum:

Yorum Gönder