HİNDİSTAN CEVİZLİ ELMALI KEK



                İlk denemem güzel sonuç verdi. Taze hindistan cevizi ile ilk defa kek yaptım sonuç çok güzel oldu. Atmasyon bir Tülin keki diyebiliriz. Hemen yayınlmak istedim. Tariflerim o kadar çoğaldı ki hanigsini yayınlayacağımı şaşıp kaldım. Bu ara etkinlikler , ev sorumluluğu.... derken hemen yayınlayım.........

              Benim takipçilerimden çalışan hanım arkadaşlarımda var .Onlara özel kolay bir tarif yayınlamak istedim.  Çabuçak yapabileceğiniz bir tarif.....

              Kekin yanında gördüğünüz taze hindistan cevizi , onu evde eşim kırıyor biraz zor oluyor ama lezzeti süper. Bu keki eşim çok beğendi. Şiddetle yapmanızı tavsiye ederim. Bazen o kadar uğraştığım pastalar oluyor ki , bu kadar çok beğenilmiyor. Sizlerde beğenilmesinizi istiyorsanız bu ölçü ve malzemelerde yapabilirsiniz. Ama sıcak servis yapın buda beğenilmesi için bir sır :))

                       

                                Sevgi ile kalın......

          MALZEMELER;

3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağı,
30 gr. taze hindistan cevizi rendesi,
1 adet elma,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 çay kaşığı taze zencefil ve taze zerdeçal rendesi,
1 adet vanilya,
1 adet kabartma tozu,
Yeterince un (2 su bardağı diyebiliriz ,her su bardağı aynı olmuyor),

       YAPILIŞI;

1-Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar mikserle çırpın,
2-Sıvı yağı ve sütü ekleyin karıştırın,
3-Zencefil , zerdeçal, hindistan cevizi rendesi, vanilyayı ekleyin çırpın,
4-Un ve kabarta tozunu ekleyin ve karıştırı,
5-Yağlanmış borcama kekinizi dökün,
6-Elmanın dış kabuğunu soğuyup dilimleyin ve kekinizin üzerine şekil vererekten dizin,
7-Üzerine cevizi kırın ve serpiştirin,
8-Önceden ısıttığınınız 200 fırınınızın ayarını 180 getirin ve pişirin.

   NOT: Fırınınızı önceden ısıtın. Önceden ısınmayan fırın tıpkı soğuk suda haşlanmış makarna  gibi lezzet vermez keklerinizde ve pastalarınızda. Soğuk suda haşlanan makarna lezzet verir mi ?  Mutlaka fırınınızı önceden ısıtın 200 derecede . Daha sonra ısı ayarını düşürün ki içide ağır ağır pişsin.Buda pastakasrı bilgisi olsun siz takipçilerime....

               AFİYET OLSUN.....









MÖLLER'S OMEGA 3 (BALIK YAĞI )



                    Oğluma güvenerek kullandığım Möller's Omega 3 balık yağını sizlerle paylaşmak istedim.

                    Kalitesine güvendiğim bu markayı benim oğluma kullandığım bilen firma oğluma yılbaşı hediyesi göndermiş teşekkür ediyorum Sayın; Möllers's Omega 3 .

                Sayın ; Ecz. Aynur Yardımcı hanımefendiye bu hoş , naif mektubu için teşekkür ediyorum.

     Bu kaliteli ürünü ben kullandığım için sizlerle paylaşmak istedim. Bazı takipçilerim her Eczanede var mı diye soruyorlar firmaya soralım her Eczanede var mı ? Facebook sayfasındanada takip edebilirsiniz bu kaliteli ürünü . Sorularınızıda oradan sorabilirsiniz değerli takipçilerim....

        https://www.facebook.com/MollersOmega3Turkiye?fref=ts

                       Sevgi ile kalın......

                                               Hoşçakalın....







VERİTA ANANASLI TAVUK



 Veritaya hediyesi için teşekkür ediyorum. Ananaslı Tavuk yemeğimi çok beğeniyor ev halkı .

Bu özel yemeğimi Verita Ananası ile yaptım sizlerle paylaşmak istedim. 

Verita meyvelerinden harika pastalar yapıyorum .Zamanla yaptuıkça sizlerle paylaşacağım. Zerdeçal ve zencefil kış aylarının bizim evde vazgeçilmezi . 

Çok değişik meyveler var Verita firmasına facebooktan ulaşabilirsiniz...

















             

DOST BLOGGERLER BULUŞMASI






Sevgili Oya Emerk  ''Oya Cuisine blogspot 'un sahibesi'' Dost bloggerler buluşması öğle yemeği partisi hazırladı,biz İstanbul'lu bloggerler için. Oya ablacığım naif, kibar , zarif tavırları ile gönlümüzü her zaman feteden canım ablam .Hepimiz Oya ablamızı çok seviyoruz. Nazik davetinin olduğu gün benim hastane kontrolüm vardı. Gitmem çok zordu ama....Böyle güzel bir günde benim gitmemem çok ayıp olacaktı . Sonuçta davet edildim ve gitmemek olmazdı. Şartlarımızı zorladım , kıyafet olaraktan , fönsüz bir saçla acele ile koşturdum..... 

Oya ablamın en son paylaştığı tarif harika en kısa zamanda deneyeceğim; http://www.oyascuisine.com/index.php/tr/tarifler/et-yemekleri/980-sebzeli-gerdan-terin 

Nezih bir ortam olan İstanbul Avrupa Yakasında Büyük Kulüpte sevgili birbirinden değerli blogger arkadaşlarımla buluştuk. 

Gazeteci Gönül hanım ve Zeynep'ciğimde o gün tanıştım harika sohbetlerimiz oldu.....

Oya ablamız, Emel'im ,Arzu'cuğum , Leyla'cığım,Arzu kankam, Funda'cığım, Selma'cığım ve ben harika bir gün geçirdik......

Bana hastahane çıkışında harika bir moral oldu. Teşekkür ederim Oya ablacığım bu nezih davetin içi. Sevgiler.......



























                                  Dost bloggerler toplantımız böyle sonuçlandı.

                                      En kötü günümüz böyle olsun .....

                                                                             Sevgiler.....