Uzun zamandır bu kadar bir lezzetli kurabiye yememiştim. Malum okullar tatil bende oğluşuma bir kurabiye yapayım dedim. İsminide oğlumla Anne- Oğul kurabiyesi koyduk:) Kaan'ın yani oğulun kurabiyesi biraz küçük ve yukarıda ki katta, anne yani benim ki alt katta:) Kaan'ımla ismine katlarına öyle karar verdik:) Tatilde yapabileceğiniz harika bir etkinlik.Çocukların el kaslarının gelçmesi için süper bir fikir
NOT: Bu kadar lezzetli olmasının sebebi tereyağının olması idi. Birde sirke koydum içerisine kıyır - kıyır olmasını sağladı. Birde içerisine taze zencefil ve zerdeçal rendeledim. Sebebide malum kışın hastalanmayalım......
Sizlerde yapmak isterseniz buyurun tarifimize:)
MALZEMELER;
125 gr. tereyağı,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1/2 çay bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı sirke,
1 vanilya,
1 kabartma tozu,
Yeterince un.
Dışı için; Pudra şekeri.
İç Harcı;
2 adet rendelenmiş elma,
1 çay kaşığı tarçın,
2 yemek kaşığı toz şeker.
Bu malzemeleri tavada pişirin ve soğutun. Soğuyan harcınıze bir çay kaşığı taze zencefile ve taze zerdeçal rendeleyin.
YAPILIŞI;
1-Yağları ve pudra şekerini yoğurun. Yumurtayı ve sirkeyi ekleyin.
2-Yavaş yavaş un , vanilya, kabartma tozunu (eleyin ) ekleyin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ki hamurunuza şeklini verine iç harcı koyun .
3-170 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Hafif pembeleşsin.
4- Soğusun ve üzeri pudra şekeri ile süsleyin.
AFİYET OLSUN.......
Elinize sağlık birlikte yapmak daha da kezzetli hale getirmiştir sevgiler
YanıtlaSil