Bugün çok duygusalım. Oğlum Ankara'da kalıyor .Yılbaşı tatili için yanımıza geldi , bugün yolcu ettim. Allah canını sağ etsin olan hasret olsun.....
Götürmesi için epey pasta yaptım buda onladan birisi. İsminide öğrenci keki koydum :)) İçerisinde yok yok :)) Öğrenci adama göre , yok - yok :) Anne yüreği işte hastalanmasın diye elime geçeni içerisine koydum :)) Elmalı, zerdeçallı, zencefilli,fındıklı.....
MALZEMESİ :
3 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 çay bardağı buğday nişastası,
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı tereyağı,
1 adet kabartma tozu,
1 adet vanilya,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi,
40 gr. taze hindistan cevizi rendesi ve içerisinden çıkan 3 yemek kaşığı hindistan cevizi suyu,
1 çay kaşığı taze zerdeçal rendesi,
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi,
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay bardağı fındık kırığı ve badem içi kırıkları,
2 adet elma ( ikiye kesilmiş üzerine çizik atılmış olacak),
2 adet havuç rendesi,
5 adet kare kesilmiş incir,
10 adet çekirdekli kuru siyah üzüm,
2,5 su bardağını geçkin un (kıvamını siz ayarlayabilirsiniz , bazen katı severler oluyor).
Üzeri İçin;
Pudra şekeri.
YAPILIŞI;
1-Yumurta ve şekeri kar beyaz oluncaya kadar mikserde çırpın,
2-Tereyağını eritin , süt ile karıştırın, yumurtalı karışıma ekleyin,Taze hindistan cevizi suyunuda dökün,
3-Kuru malzemeleri olan, un, nişasta, kabartma tozu , vanilyayı ekleyin,
4-İncir,üzümü 1 tatlı kaşığı una bulayın ki kekin tabanına çökmesin , keke koyun ve tahta kaşıkla karıştırın,
5-Fındık, tarçın, badem,havuç,zencefil, zerdeçal,taze hindistan cevizi rendesi,
6-Bütün malzemeler karıştıktan sonra silikon kalıba döktün, üzerine elmaları yerleştirin . Fındık ve badem kırıkları serpin. Üzerine hafif bastırın ki hamura yapışsın .
7-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 180 dereceye getirip pişirdim.Pişen kekinizi soğuması için kenara alın . Soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp , pudra şekeri serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder