Merhaba sevgili takipçilerim;
Çocuklara köfte yapmak isterken aklıma ekmeğinide ben yapayım diye düşünürken , hamburger ekmeği tarifi aramaya başladım sevgili arkadaşım Nazonun Yemek Tarifleri blogger arkadaşımın linkini göndermesi ile bu tarifi yaptım. Süper oldu teşekkür ederim arkadaşım iyi ki tarifini gönderdin. Sizde denemk isterseniz bu ölçü ile iki tepsi çıkıyor. Üç kez mayalama işleminden geçiyor. İçerisine bildiğimiz köfteden yaptım kızartıp arasına kıvırcık, salatalık turşusu,mayonez, ketçap ve hardal koyup kapattım. Sizlere kolay gelsin.....
EV YAPIMI HAMBURGER EKMEĞİ
MALZEMELER:* 1 Su bardağı ılık su
* 1 Su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 3 Yemek kaşığı toz şeker
* 1 Yemek kaşığı tuz
* 2 Yemek kaşığı kuru maya
* 5_5 Buçuk su bardağı un
* Üzerlerine sürmek için su
* Bir miktar susam
* Kesmek için yuvarlak kupat yada yuvarlak bir kase
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle mayamızı, ılık suyumuzu ve toz şekerimizi güzelce karıştıralım ve üzerini örterek ılık bir ortama alalım, mayamız güzelce kabardığında ve göz göz olduğunda, yoğurma kabımıza alalım, sütümüzü, sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyerek güzelce çırpalım ve unumuzun yarısını sıvı karışımımıza ekleyerek karıştıralım, kalan unumuzu yoğurdukça ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, hamurumuzun üzerini örterek, ılık bir ortamda hamurumuz iki misli kabarana dek dinlendirelim, kabaran hamurumuzu kabından çıkarmadan hafif yoğuralım bu işlemi yaparken un kullanmayalım üzerine bastırmak yeterli olacaktır, ikinci kabarma gerçekleştiğinde, hamurumuzu hafif unlanmış tezgahımıza alalım, çok az yoğurarak ikiye bölüp, iki ayrı beze oluşturalım, hamurlarımızı orta incelikte açalım ve iki hamuru üst üste serelim, kalın kalmış yerlerini çok bastırmadan tekrar açalım, ve bir kupat yada kase ile yuvarlak keselim, kestiğimiz hamburger ekmeklerimizi, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aktaralım, kalan hamurumuzu tekrar yoğuralım ve yine ikiye bölerek açalım, hamurumuz tükenene kadar aynı işlemi uygulayıp, tepside yarım saat kadar bekletip, üzerlerine su sürelim ve çok hafif susam serpiştirerek 160_170 dereceli fırında ekmekleriniz kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun....
Tülincim vaalla şimdi yapıyorum bundan, sabah yerim artık..teşkrler.
YanıtlaSilÖncelikle mayamızı, ılık suyumuzu ve toz şekerimizi güzelce karıştıralım ve üzerini örterek ılık bir ortama alalım, mayamız güzelce kabardığında ve göz göz olduğunda, yoğurma kabımıza alalım, sütümüzü, sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyerek güzelce çırpalım ve unumuzun yarısını sıvı karışımımıza ekleyerek karıştıralım, kalan unumuzu yoğurdukça ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim, hamurumuzun üzerini örterek, winter shawls , shawls uk , dressy shawls , mens shawls , shawls manufacturers , fur shawl , cashmere shawl , wedding shawl , black shawl , white shawl ılık bir ortamda hamurumuz iki misli kabarana dek dinlendirelim, kabaran hamurumuzu kabından çıkarmadan hafif yoğuralım bu işlemi yaparken un kullanmayalım üzerine bastırmak yeterli olacaktır, ikinci kabarma gerçekleştiğinde, hamurumuzu hafif unlanmış tezgahımıza alalım, çok az yoğurarak ikiye bölüp, iki ayrı beze oluşturalım, hamurlarımızı orta incelikte açalım ve iki hamuru üst üste serelim, kalın kalmış yerlerini çok bastırmadan tekrar açalım, ve bir kupat yada kase ile yuvarlak keselim, kestiğimiz hamburger ekmeklerimizi, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aktaralım, kalan hamurumuzu tekrar yoğuralım ve yine ikiye bölerek açalım, hamurumuz tükenene kadar aynı işlemi uygulayıp, tepside yarım saat kadar bekletip, üzerlerine su sürelim ve çok hafif susam serpiştirerek 160_170 dereceli fırında ekmekleriniz kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun.
YanıtlaSil