Bu tatlıyı annem yıllar öncesi yapardı,seneler sonra bende denemek istedim. Ve sonuç annemin lezzetinde oldu. :))))
KADAYIF DOLMASI (Annem yıllar öncesi yapardı:))) Bende o günleri hatırladım. Öğrencilik yıllarım,çocukluğum.)
Yarım kilo kadayıf,
1 su bardağı kıyılmış ceviz,
200 gr.katıyağı veya tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağı.
ŞERBETİ;
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
3 - 4 damla limon suyu.
Yuvarlak borcamınıza,kadayıflarınız ın arasına ceviz koyarak dolma gibi sarın.Tavada yağınızı kızdırın kadayıflarınızın üzerine dökün.200 derecelik fırında pişirin. Şerbetinizi kaynatın ve ılısın. Sıcak fırından çıkan kadayıfınıza ılık şerbetinizi dökün. Soğusun. Dondurma ile servis edin. Afiyet Olsun.....
Yarım kilo kadayıf,
1 su bardağı kıyılmış ceviz,
200 gr.katıyağı veya tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağı.
ŞERBETİ;
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
3 - 4 damla limon suyu.
Yuvarlak borcamınıza,kadayıflarınız
0 yorum:
Yorum Gönder