PRENSES






        Bu pastanın ismide bana ait,prenseslere laik bir pasta oldu.Sizlerde yapın kendinizi prenses gibi hissedin:))) Şaka bir yana çok uğraştırıcı oldu ama sonuç harika.....
       Aşama aşama resimledim,tarif nettir.Yapmanızı tavsiye ederim. Sonucu resimleyip bana gönderirseniz,mutlu olurum:)))
       Ben artık şuna inanmaya başladım ,yeni seneye girerken ne yaparsanız bir yıl son yaptığınız işi  yaparsınız:))) Bende gerçek oldu o söz:))) Nasıl mı?:)) Ben geçen yıl yılbaşı için ve eşimin doğum günü,oğluşum Ankara'dan geldi, (öğrenci Furkan'ım) derken 3 sebep bir arada toplandı hadi bir şeyler hazırlayım derken aaaaaaaa birde baktım ki masa resmen yılbaşı masası olmuş:)))) Dört gün uğraşmıştım o masayada çok yorulmuştum:))) Tabikide bunlar tatlı yorgunluklar:)))Neyse aaaa ben o yıl sonunda düşünüyorum da bir yılım pasta yapmakla geçti:))) Bu yılbaşındada evde öyle bir pasta masam olursa seneyede bir yılım pasta yapmakla geçecek:))) Olsun ben pasta yapmaktan mutlu oluyorum:))))
       Yorumlarınızı bekliyorum hanımlar:))))

       Tarif yazmada geçikiyorum her zaman :)))) Biliyorum ama inanın yetiştiremiyorum:( Yılbaşında yapmak isteyen hanımlar için hemen tarifini yazıyorum........

      Yeni yıl ailenizle birlikte sizlere; sağlık,huzur,mutluluk getirsin.En kötü gününüz bu prenses pasta gibi olsun:)) Nice senelere....

      MALZEMELER;

PANDİSPANYA İÇİN;

5 yumurta,
Yarım su bardağı su,
1 yemek kaşığı ovaleks,
2 su bardağı un (un 2 yemek kaşığı eksik),
2 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı sıvı yağı.

      Yapılışı; Bütün malzeme çırpılır.Ovaleks olduğu için yumurtalar önceden dakikalarca çırpılmıyor.Yağlı kağıt serilmiş kalıbınıza dökün ve pişirin. Soğusun ve 4 pat yapın pastanızı.

      KREMASI;

 250 gr. bitter kuvertür çikolatayı benmari usulü ile eritin.

 300 gr. toz şanti ve 3 su bardağı süt ile bolca çırpın.Soğuması için dolaba kaldırın.

    Soğuyan krem şantinizi ve erimiz olan kuvertür çikolatanızı ikisini karıştırın .Kremamız hazır. Buzdolabına alın soğusun.

      PRENSENİN YAPILIŞI;
*Pandispanyamızın ilk patını alın üzerine kremamızı sürün ,kremanın  üzerine şanfıstığı drajelerni ve faramboazımızı koyalım tekrar krema ile sıvıyalım. İkinci patımızada bu işlemi yapalım. Her pat için bu işlemi yapalım.
*En son kalan kremamızın içerisine 1 su bardağı krem şantimizi ekleyelim ve mikserle çırpalım. Bunu yapmada ki amacımız şeker hamurunu kaplarken altındeki kremanın biraz koyu olması.Şeker hamurumuz akmasın sıvı kremayı görünce diye.
*Pastamızı bu krema ile her yerini sıvıyalım. Ve buzdolabında en az 3 saaat bekletelim.
*Soğuyan pastamızın üzerine beyaz şeker hamurumuzu açalım ve çiçekli desenimizin üzerien koyalım şeker hamurumuzu bastıralım ki şekli çıksın.
*Pastamızın üzerine bu çicek şekli olan beyaz şeker hamurumuzu kaplayalım.
*Kırmızı kurdelea ile en alta şerit yapalım pastamızın.
*Kenarlarına beyaz boncukları önce suya batıralım sonra pastamızın kenarlarına takalım.
*Yeşil şeker hamuru ile yapraklar yapalım ve pastamızın üzerini süsleyelim.
*Kırmızı şeker hamuru ile yuvarlak toplar yapıp ,yapraklarımızın üzerine koyalım.

            AFİYET OLSUN......












































 Pastamızın pandispanyasını sıvadık kremamızla,aralarına krema sürün .Ve şanfıstığı drajeleri ve framboaz koydun.


























































11 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok güzellerrr…..:)))) Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Canım eline emeğine sağlık harika olmuş…
    Kurbişlerinede bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık cok sık olmus

    YanıtlaSil
  4. Selda hanım çokkkkk teşekkür ederimmmmmm. Bütün yorgunluk gitti bu güzel sözlerden sonra:)))))Sevgiler......

    YanıtlaSil
  5. Emel'ciğim canım teşekkür ederim.Senin gibi sevimli ve candan oldular:))) Çokkkkkk sağollllll...... Sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  6. Selma hanım'cığım çok teşekkürlerrrrrrrrr.Siz tariflerini aldınız bence yapacaksınız:))) Resmini bekliyorum:)))) Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  7. Canım çok hoş bir pasta görünümünde. Gerçekten şık... Ellerine sağlık. Başkası olsa ne yapım aşamasını paylaşır ne de tarif verir! Tebrik ediyorum bu gönül genişliğini. :) Bir gün bana da öğret pasta yapmayı. Yeğenin doğum gününde vs ben de yapayım inşaallah. Sevgiler, öpüyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. Canım ya tablo gibi çok çok güzel sadece maşallah denir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. cok cok begendim ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş emeğine sağlık canım:)))

    YanıtlaSil
  11. emeğine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil