YILBAŞI AĞACI BUTİK KURABİYEM



           Yılbaşı ağacımız bu yılda butik kurabiyeden oldu.Büyükten başlayıp küçüğe doğru yıldız kurabiyelerimizi dizdim.Ve harika bir sonuç ortaya çıktı.Oğluşum bayıldı görüntüsüne.Kurabiyenin hamur ölçüsü net,unu dahi ölçülüdür.Hadi durmayın sizlerde yapmaya koyulun:)) İşte tarif.....

 MALZEMELER;

Büsküvisi İçin;

250 gr. tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 yumurta sarısı,
4 su bardağı un,
1 paket vanilya.

ÜZERİ İÇİN;

Yeşil şeker hamuru.

ROYAL ICESING İÇİN;

3 yumurta akı,
250 gr.pudra şekeri,
Çeyrek limon suyu,
Kürdanın ucu ile çok az jel gıda boyası (kırmızı ve pembe).

     Royal Ices Hazırlanışı; Yumurta akını çok güçlü bir mikserle kar beyaz oluncaya kadar çırpın.Limon suyunu ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin.Mikserden alın ve diğer iki kaba ,pembe ve kırmızı jel gıda boyasını katın ve üç renk elde edin.

        BÜSKÜVİNİN HAZIRLANIŞI;

1-Tereyağı ,pudra şekeri,yumurta sarısı,vanilya ve un eklenerek yoğurulur.
2-Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve 30 dk. dinlendirilir.
3-Hamur açılır.Kalıpla kesilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.175 derecelik fırında 20-25 dk. pişirilir.
4-Soğuduktan sonra üzerine yeşil şeker hamuru yerleştirilir.
5-Üst üste büyükten küçüğe doğru sıralayın yıldız kurabiyelerinizi.
6-Kırmızı ve beyaz şeker hamuru ve yıldız kalıbınızla yıldız şekli verin .Yılbaşı ağacınızı süsleyin.
7--Royal Icesing'lerinizi krema sıkma torbanıza koyun ve beyaz kar şeklini vermek için sıkın.Kürdan ile aşağı doğru indirin Royal Icesing 'inizi.......

                     AFİYET OLSUN.......







































1 yorum: