KREMALI VE ÜÇ PEYNİRLİ BÖREK



              Çok lezzetli bir börek oldu. Malzemesinde krema olunca güzel bir börek oldu.

        MALZEMELER;

4 yufka,
200 ml. krema (1 kutu),
2 yumurta,
1 çay bardağı ayçiçek yağı,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
200 gr. dil peyniri,
200 gr. tel peyniri,
1 avuç ince kıyılmış maydonoz.

 Üzeri İçin;

Çörek otu.

   YAPILIŞI;

*Derin bir kapta krema ,süt,yağ ve yumurtalar çırpılır.
*Peynirler parçalanır ve maydonozla karıştırılır.
*Fırın tepsisi yağlanır ve bir yufka kenarlardan dışarı taşacak şekilde tepsiye yayılır.
*Üzerine hazırlanan harçtan gezdirilir.
*Diğer yufka üzerine parçalanarak yerleştirilir ve tekrar kremalı harçtan gezdirilir.
*Peynirli harcınızdan üzerine gezdirin. Üçüncü yufkada üzerine parçalanarak yerleştirilir.
*Tekrar kremalı sostan üzerine gezdirilir ve peynirin tamamı serpiştirilir.
*Son yufkada üzerine parçalanarak yerleştirildikten sonra en alt kattaki yufkdan taşan parçalar üzerine kapatılır.Kalan kremalı sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir.
*Üzerine çörekotu serpiştirilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.

                   AFİYET OLSUN....








0 yorum:

Yorum Gönder