PATATESLİ CANDARLI BÖREK


            Patatesli candarlı börek harika oldu.O kadar acele oldu ki ,pişmiş olan görselini resimleyemedim. Adı gibi candarlı oldu:))) Candar bilirsiniz,canlı ,diri demek. Canlı ,diri bir börek oldu.........
            Bu malzemeden 1 tepsi börek çıktı.

      MALZEMELER;

1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
4 su bardağı un.
               Bu malzemeyi yoğurun ve 1 saat dinlendirin.

 Patatesli İç Malzmemsi için;

3 adet haşlanmış patates,
1 kuru soğan,
Tuz,pul biber,
karabiber.
            Tavanızda kuru soğanı ince kıyın ve sıvı yağında pembeleşinceye kadar kavurun.Tuz,kara biber, pul biber katuın karıştırın. Haşlanmış patateslerinizi çatalla ezin ve kavrulan soğanınıza katın . 3 dk. daha kavurun. Ocağın altını kapatın soğusun harcınız.

      Dış Malzemesi;
 1 çay bardağı süt,
 1 çay bardağı galete unu.

       YAPILIŞI;
1-Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde beze alıyoruz ve içerisine patatesli harcı koyuyoruz. Kapatıp yuvarlıyoruz. Önce süte ,sonra galate ununa batırıyoruz. Şeklini ben bıçakla kare şekli veriyorum ,çok hoş duruyor görüntüsü.Fırın tepsimize koyup,önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.

                     AFİYET OLSUN......









         

0 yorum:

Yorum Gönder