Mayalı hamurlarda daha iyi sonuç alabilmek için hamurun hazırlanışının her aşamasında dinlendirilmesi gerekir. Buda dinlendirilerek yapılan bir mayalı hamur çeşiti.
Bu poğaçanın özelliği buzdolabında mayalandırılmasıdır.
Karbonhidrat bakımından zengin bir besindir.
Fırın ısı derecesi ve pişme süresi fırın kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Fırınınızı pasta,börek,çöreklerinizi pişirirken mutlaka ısıtın.Isınmayan fırında pişen bir pasta,tıpkı soğuk suda haşlanan makarna gibidir,bu sözde Tülin Kalkan sözü olsun:)))) Fırınınızı ısıtmadan sakın pastanızı pişirmeyin........
Resimler kafanızı karıştırmasın vereceğim ölçülerle bu resimdeki gördüğünüz görselde iki ölçü var. Yani verdiğim ölçüden yaparsanız bir tepsi çıkar ama iki ölçü resimdeki görseller bilginize:))) Pazar kahvaltınız için harika bir poğaça. Haydi tarif yazmaya :)))
Gülen yüzünüz hiç solmasın,evinize ; sağlık,sıhhat,mutluluk, bereket,huzur eksik olmasın........
Sevgiler.......
MALZEMELER;
1 paket yaş maya,
1 çay bardağı ılık su,
2 çay kaşığı toz şeker,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un.
Arasına sürmek için;
125 gr. erimiş tereyağı.
İç Malzemesi;
Beyaz peynir,yarım demet maydonoz.
Üzeri için;
Yumurta sarısı ve çörek otu.
HAZIRLANIŞI;
1-Maya ,ılık su ve toz şeker karıştırılır.
2-İçerisine ılık süt,sıvı yağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
3-Aldığı kadar un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
4-Hamur 3 eşit parçaya bölünür.
5-Her biri hamur açılır , aralarına erittiğimiz tereyağ ile yağlanır ve üst üste konur.
6-Üç hamurda yağlandıktan sonra hamur rulo yapılır.Buzdolabında üzeri kapatılan hamur 1 saat bekletilir.
7-Buzdolabından çıkan hamur uzunlamasına ortadan 2'ye kesilir ve 2 parmak kalınlığında dilimlenir.
8-Her bir parça kare bir şeklinde açılır. Ortasına iç malzeme konulur ve bohça şeklinde kapatılıfr. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
9-Tepside 10 dk. mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.
10-Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder