FINDIKLI LİMONRENDELİ REVANİ TATLISI (Çok güzel oldu,yapmanızı tavsiye ederim,unun net ölçüsüde var. 22 yıl öncesi bir tarifti. Yağsız bir tatlı.)
MALZEMESİ;
3 yumurta,
1 çay bardağı irmik,
2 çay bardağı şeker,
5 çay bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 kabartma tozu,
1 limon rendesi.
Üzerine: fındık kırıkları.
ŞERBETİ:
6 su bardağı su,
6 su bardağı şeker.
Şerbeti kaynatın ve ılısın.
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpürtün. Yoğurtu karıştırın. İrmik , un, kabartmatozu ve limon rendesini koyup karıştırın. Yağladığınız yuvarlak borcama dökün ,önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.Keki fırından çıkar çıkmaz ılıttığınız şerbetle buluşturun.
Afiyet Olsun....
MALZEMESİ;
3 yumurta,
1 çay bardağı irmik,
2 çay bardağı şeker,
5 çay bardağı un,
1 çay bardağı yoğurt,
1 kabartma tozu,
1 limon rendesi.
Üzerine: fındık kırıkları.
ŞERBETİ:
6 su bardağı su,
6 su bardağı şeker.
Şerbeti kaynatın ve ılısın.
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpürtün. Yoğurtu karıştırın. İrmik , un, kabartmatozu ve limon rendesini koyup karıştırın. Yağladığınız yuvarlak borcama dökün ,önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.Keki fırından çıkar çıkmaz ılıttığınız şerbetle buluşturun.
Afiyet Olsun....
nefis görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSil