Yarın karne günü , çocuklarınıza hoş bir süprüz yapıp damaklarını hoş bir lezzetle çatlatmak isterseniz ? :)))
Çok zor belim ağrıdı desem yeridir. Başlamak bitirmenin yarısıdır dedim ve bu güzel sonuç ortaya çıktı. Çağkan'ım kıymalı su böreği seviyor onun için. Ama Furkan'cığımada ayırdım.Burak Kaan'cıkta yedi :))) Allah sevdiklerimizi başımızdan ayırmasın....
Şuara çok yoğunum Instagram sayfamda yazdığım tarifimi hemen buraya kopyalayım tarif bekleyen sevgili takipçilerim olursa.....
KIYMALI SU BÖREĞİ
5 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
Tuz ve yeterince un.
Hamur yoğrulur 1 saat dinlenmesi için bekletilir.
KIYMALI HARÇ İÇİN ;
2 adet kuru soğan ,
500 gr kıyma, tuz ,
Karabiber , pulbiber , sıvıyağı.
Tavaya sıvıyağı konulur. Soğan kare kesilip hafif pembeleşmesi için tavada kavrulur. Üzerine kıyma konup kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenir soğuması için kenara alınır.
HAZIRLANIŞI; Hamur 10 eşit bezeye ayrılır. Bol kaynamış suda haşlanır. Yağlanmış tepsiye 5 adet haşlanmış yufkalar konulur. Her katına elinizle hafif sıvıyağı sürünki hamur yapışmasın piştikten sonra tel tel olsun.Kıymalı harcı üzerine koyun. Eşit bir şekilde. Daha sonra 5 katıda ayrı ayrı haşlayıp soğuk sudan geçirdikten sonra kıymalı harcın üzerine tek tek dizin. Yine üzerine sıvıyağ sürün ki beş kat içinde böreğiniz kat kat olsun. Bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet Olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder