CEVİZLİ PASTA KASRI TATLISI




                        Yine çok zor ama biten bir tatlı ile sizlerleyim. Tarif isteyen olursa zaman kaybetmeden hemen yazayım...


          MALZEMESİ HAMUR İÇİN ;

        2 yumurta ,
        1,5 çay bardağı sıvıyağı ,
        1 çay bardağı yoğurt ,
        1 yemek kaşığı sirke,
        1 çay kaşığı tuz, yeterince un.

            Bütün malzeme yoğrulur ve 1 saat dinlendirilir. 300 gr. Ceviz içi. Üzeri İçin ; 250 gr tereyağı , 1 çay bardağı sıvıyağı. Açmak için un ve buğday nişastası.ŞERBETİ: 4 su bardağı şeker , 4 su bardağı şeker.

           YAPILIŞI ;


          1-Hamuru 13 bezeye ayırın.
          2-Bir bezeyi açın ikiye kesin ve üzerine ceviz dökün ve şekildeki gibi büzdürün. Kesin ve tepsiye yerleştirin.
        3-Bütün beze için aynı işlemi yapın.
       4-Tereyağı ve sıvıyağı kaynatın tatlıların üzerine dökün.
       5-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


               NOT:  Şerbet soğuk, tatlı ılık olacak.

                           AFİYET OLSUN....
                         




                    Başka bir tarifte buluşmak üzere sevgi ila kalın.....

           

1 yorum: