KÜLLÜ KURABİYE




                         İstediğim sonuçu elde ettim.Gerçektende küllü bir kurabiye oldu. Rengi kül gibi oldu.Kakao ayarını iyi ayarlayınca sonuç mükemmel oldu. Çok lezzetli yaptığınıza değecek.Mutlaka yapın derim.Çok lezzetli ağızda dağılan bir kurabiye oldu. Yaptıktan sonrada pastakasrından aldığınızı yazarsanız bütün yorgunluğum gider :)))                                                    


                                                                       Sevgiler......

          MALZEMELER;

 HAMURU İÇİN;

1 paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 yumurta,
Yarım çay bardağı ceviz içi (ince kırılmış),
Alabildiğince un.

 ÜZERİNİN MANTOSU İÇİN;

1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı kakao,
1 çay kaşığı tarçın.

Bu üç karışımı geniş bir kapta harmanlayın.

         YAPILIŞI;

1-Katı yağı dolaptan çıkartın yumuşak bir kıvamda olsun. İçerisine sıvı yağı, yumurtayı,vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.En son cevizi ekleyin.
2-Hamurdan cevizden çok küçük olacak minik parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlı kağıda dizin. Önceden ısıtılmış gırında 170 derecede pişirin.
3-Fırından çıkan kurabiyelere pudra şekerli toz karışıma bulayın. Rengi kül renginde olacak.İstediğiniz şekilde servis edin. Ben minik cupceka kağıtlarında servis ediyorum.

                                     AFİYET OLSUN.......














1 yorum:

  1. I have more affection with the pastakasari it is favorite holiday dish which is often being made. thanks for it.
    http://www.shimlakullumanalihoneymoon.com/

    YanıtlaSil