Yine çok zor ama biten bir tatlı ile sizlerleyim. Tarif isteyen olursa zaman kaybetmeden hemen yazayım...
MALZEMESİ HAMUR İÇİN ;
2 yumurta ,
1,5 çay bardağı sıvıyağı ,
1 çay bardağı yoğurt ,
1 yemek kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz, yeterince un.
Bütün malzeme yoğrulur ve 1 saat dinlendirilir. 300 gr. Ceviz içi. Üzeri İçin ; 250 gr tereyağı , 1 çay bardağı sıvıyağı. Açmak için un ve buğday nişastası.ŞERBETİ: 4 su bardağı şeker , 4 su bardağı şeker.
YAPILIŞI ;
1-Hamuru 13 bezeye ayırın.
2-Bir bezeyi açın ikiye kesin ve üzerine ceviz dökün ve şekildeki gibi büzdürün. Kesin ve tepsiye yerleştirin.
3-Bütün beze için aynı işlemi yapın.
4-Tereyağı ve sıvıyağı kaynatın tatlıların üzerine dökün.
5-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
NOT: Şerbet soğuk, tatlı ılık olacak.
AFİYET OLSUN....
afiyet şeker olsun :)
YanıtlaSil